Джорджано е първият VIP Съквартирант, който напусна VIP Къщата завинаги.

В последния понеделник на септември се проведоха вторите елиминации във VIP Brother. Изборът на зрителите беше между Луна, Джорджано, Люси и Кичка.

След провелото си зрителско гласуване, най-малко негативни гласове събра Кичка и тя продължи участието си в шоуто.

При излизането си Джорджано благодари за всички, които са положили грижи за него. „Няма никаква промяна, сякаш нищо не се е променило", коментира веднага след излизането му Иво Танев. Никой обаче не стана, за да изпрати Джорджано при напускането му на Къщата.

Пред Ники Кънчев интернет сензацията сподели, че преживяването VIP Brother ще му остане за цял живот. Ексцентричният певец посочи Преслава като свой фаворит за титлата Най-любимата реалити звезда на България.

Ники Кънчев даде възможност и на Джорджано да спаси един от Съквартирантите през следващите елиминации. Той посочи Гъмов, защото го намира за интересен и забавен.

В епизода в понеделник зрителите видяха, как боб чорбата, която Кичка реши да прави, истински ядоса Здравко. Певецът видя в това пробив в системата и незачитане на общите решения. Катя се опита да успокои съпруга си, но 20 минути по-късно той бе все така афектиран.

Здравко е убеден, че Кичка използва Къщата като трибуна да демонстрира кулинарни умения, които всъщност не притежава.

Джино сподели пред Люси, че не харесва дрязгите между Здравко и Кичка. Милионерският син заподозря, че зад постоянните им търкания се крие нещо от миналото им, което още не е изчистено.

По време на мисията „Къщата на духовете" Здравко, Кичка, Люси, Луна и Моника трябваше да изкарат цяла нощ в ужасяващо помещение без светлина и прозорци. За да бъде успешна мисията, Здравко от Ритон получи тайна задача от Big Brother - в ролята на Тъмния лорд той трябва да убеди поне двама от своите Съквартиранти да напуснат зловещото място преди изгрев слънце. Кичка се обяви твърдо против опитите на Здравко да накара останалите да напуснат стаята. „Аз няма да бъда предател и заради мен всички да гладуват", обяви естрадната изпълнителка и призова никой да не излиза. В крайна сметка Здравко не успя да придума никой и напусна зловещото място сам.

Провалът на мисията означава глад и лишения за всички в Къщата през следващата седмица. Така бюджетът им за идните 7 дни ще бъде 270 лв. След разкриване на истинската мисия, Кичка избухна в сълзи и обвини единствено себе си за провала й.

Big Brother извика в Изповедалнята дует „Ритон", Кичка и Ернестина, за да им възложи тайна мисия от изключителна важност. Големият брат им съобщи дълго пазената тайна - че в близост до тяхната Къща има още една. Право да се преселят при останалите обаче ще имат само двама, а другите трима ще трябва да си тръгнат завинаги от Къщата.

Четиримата звездни Съквартиранти решиха Кристина и Катрин да са двете, които ще прекрачат прага на селската Къща и ще се присъединят към тяхната VIP компания. След двуседмична изолация, дамите влязоха в звездната Къща, за да се включат в играта. Анита, Катя и Кирил напуснаха шоуто завинаги.