Джорджиа е новото попълнение в каталога на музикална компания Diapason Records.

Атрактивната брюнетка, която вече има издадени няколко сингъла, обещава съвсем скоро да зарадва почитателите на хубавата музика с интересен проект с настоящите си продуценти.

Красавицата е родена на 29 януари в Пловдив. Истинското й име е Десислава Георгиева, а своя артистичен псевдоним Джорджиа избира, повлияна от звученето на фамилията си на английски.

От ранна детска възраст участва в хор, а от 8-годишна започва да ходи на уроци по пеене в школата на Рени и Антон Георгиеви. Там усъвършенства техниките в различни стилове – поп, попфолк и фолклор. Също така известно време изучава спецификите не оперното изкуство.

На 13 години започва да пее с оркестър. Първата й голяма изявява е в компанията на доказаните изпълнители Румяна, Сашо Роман, Орхан Мурад, Мария Кехайова и Никсън. В момента Джорджиа е част от джаз формацията на Георги Петков

Макар от ранна възраст да посещава различни школи по вокално майсторство, средното й образование е със съвсем различна насоченост. Тя завършва Строителен техникум в родния си град Пловдив. Паралелно със заниманията си по музика, кандидатства в Нов български университет, където е приета в специалност Актьорско майсторство. Именно там в момента тя усъвършенства артистичните си умения при корифеите в театралното изкуство Цветана Манева, Румен Цонев, Васил Димитров, Възкресия Вихърова и други.

Джорджиа обича да слуша различни стилове музика – от попфолк до r’n’b и chill-out. Обожава сръбската музика и нейната любима изпълнителка е Ceca. От световната поп сцена се възхищава най-вече на Christina Aguilera. Най-голямата й слабост е нейната малката дъщеричка Алиа, с която прекарва всеки свободен миг.

Харесва театъра, но е заклета фенка е на киното и мечтае някой ден да се снима в голяма продукция. Обича да рисува модели на дрехи в гръндж стил. Едно от хобитата й е да пътува до различни кътчета от света, при това предпочита да посещава не само луксозни курорти, но и места, в които се срещат социални проблеми. Певицата постоянно участва в различни благотворителни инициативи и самата тя инициира милосърдни каузи, за да помага на деца в неравностойно положение.