Деляна Маринова - Джуджи е колоритната ководеща на Гала от ''На кафе'' по Нова тв. Най-позитивното същество в тв ефира Джуджи освен че е рамо до рамо в студиото на най-рейтинговия сутрешен блок и в живота е вярна нейна приятелка. Преди да изгрее обаче звездата на темпераментната Джуджанка, тя дълги години е личен асистент на Владимир Грашнов - от 1991 година та чак до смъртта му.

Маститият легендарен бизнесмен и съпругата му Лора Виденлиева стават и кумове на сватбата на Деляна Маринова със съпруга й Константин и даже се бракосъчетават във фамилната им къща в ''Драгалевци''. Джуджи има и 15-годишен син, кръстен на татко си Косьо, който свири в рокбанда и е нейната голяма гордост.


- Къде планирате да пътувате семейно като дестинация, знам, че имате тази традиция от години, сами или с приятели сте се организирали?

- Решихме да гостуваме на кумата ни в Кейптаун, но малко закъсняхме с резервацията на самолетните билетите и сега имаме малък проблем с това. Мисля обаче, че всичко ще бъде О.К.

- Значи пак при Лора Виденлиева ще празнувате, както обикновено?

- Познааа! /смее се - б. а./. Лора е страхотна купонджийка и много добре организира всякакви събирания, винаги си прекарваме незабравимо, събираме се всички и е голяма веселба. Тя наистина умее да създава много настроение за хората, които обича.

- Пазиш ли някой неин незабравим подарък, който за теб има специално значение и символика, какъв е и защо е скъп за теб?

- Имам един разкошен пръстен, подарък от Лора и Владо, който много си обичам. Вярвам, че винаги, когато го нося, ми се случват само хубави неща и много ми върви. Всичките ми подаръци от нея са ми много скъпи, защото тя ме познава много добре и винаги знае какво да ми подари, знае кое би ме зарадвало.

- Твоят дългогодишен работодател, ментор и кум Владимир Грашнов сигурно е правил големи купони в офиса на фирмата си през годините... Разкажи някоя забавна случка с него, с какво обичаше да радва служителите си, какви награди ви е връчвал за края на годината в празничния ден, канил ли е известни изпълнители - певци и актьори, кои по-точно?

- Да, Владо също много обичаше да се забавлява и правеше страхотни купони за служителите на фирмата. И понеже бяхме голяма фирма, си спомням, че най-трудното нещо беше да намерим подходящо място, където да могат да се съберат всички служители. Накрая той дори направи заведение – ''Планета 088'' /ресторанта до „Дома на киното” - б. а. /, ако си го спомняш, така че това стана мястото, където си правехме всички партита впоследствие. Да, канеше и много известни изпълнители, повечето от които му бяха лични приятели – Стефан Димитров, Орлин Горанов, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Катето Евро… няма да ми стигне мястото да ги изброя всички…

- В един сигналножълт сайт прочетох, че си се уредила в ''На кафе'' с ''лесна работа в късното утро за 3 минути'', а пък в кулинарното шоу ''Черешката на тортата'' /наречено там идиотско!/, ти си показала ''скромния'' си дом с басейн, зимна градина и екзотични декорации, донесени от Африка, където хайдамата обича да пътува”. Обиждат ли те такива писания?

- Само човек, който не е работил в телевизия, може да си мисли, че работата е лесна. Дори зад едни три минути в ефир стоят часове работа. Това на теб ти е ясно, но въобще не смятам да се обяснявам на останалите нито за работата си, нито за къщата си. Такива писания въобще не ме интересуват, не ги чета, а колкото до негативизма и завистта – това са чувства, които липсват в моя живот и у хората, които ме заобикалят. Пак ти казвам – тези отрицателни чувства отравят само този, който ги изпитва. А това е въпрос на личен избор, цитира blitz.bg.

- На Коледа се случват чудеса, ти на какво чудо се надяваш в този момент от живота ти и искаш да ти се сбъдне най-силно?

- Всеки един нов ден за мен е чудо, с нетърпение чакам сутрин да се събудя и да се усмихна на света, така ще бъде и на Коледа! /продължава да се смее, само както тя умее - б. а./.