Светският ни репортер Янис Бърдарски си поговори с гримьорката Джулия Ангелова и я разпита за модните тенденции в грима, за което доста дами трябва да са му благодарни. Не пред всеки Джули би споделила някои от тънкостите в професията си, но както знаете в HotNews.bg няма скрито-покрито.

- Какви са тенденциите за грима през лятото?

- Тенденциите са две. Едната е - опушени очи, но не в черно, а в матови, шоколадови сенки. Модерни са всички варианти на шоколад, карамел, капучино, ванилия. Очите да са силни, а червилото да е между телесно и бледо розово с много гланц. В момента съм на снимки и правя точно такъв грим. За една фотосесия на Николета Лозанова също бях направила шоколадови опушени очи с много бледо червило. Другата тенденция е - много бледи очи с леки перлени сенки, без наситен цвят при тях, но с много ярко коралови червило.

Нещо ново от тази година е вечер, независимо от това дали искаме леки или силно изразвени очи да сложим много тъмно червило, което е между бордо и тъмен шоколад. Леко в стил жената-вамп.

Останалите неща са както предишните години - перлени ружове, бляскава пудра за тяло, перлени червила, свежи нюанси.

Всяка година световните дизайнери слагат различни акценти за грима. Например една година Dior налага синьото, Yves saint Laurent  - оранжевото. Това не значи, че всичко останало е демоде, напротив.

- Не прекаляват ли някои момичета с гримирането и то през деня? Не се ли гримират неуместно?

- Да, има такова нещо. Ти много добре каза не жените, а момичетата. Точно тези момичета, които все още са малки и изпълнителките съм им идоли. Трябва да знаят обаче, че независимо от това, че в клиповече повечето певици са с много тежък грим, в ежедневието си 90% от тях са почти без никакъв грим, слагат само шапка и очила. Тези момиченца слагат много грим и копират визиите им от клиповете, което не е много хубаво. Хубавата и млада кожа не трябва да се задушава. Вечер на някоя среща може да си позволят по-силен грим, за да се чувстват по-съблазнителни и секси. Но през деня - не.

- На кои изпълнителки искат да подръжават младите момичета?

- Преди 3 години искаха да ги гримирам като Емилия, след това като Ивана. Тази година момичетата много искат да приличат на Николета Лозанова, Галена и Андреа.

- Има ли конкуренция между теб и другите гримьори?

- Да, има и то на много високо ниво. Кирил Чалъков и Бони са ми най-големите конкуренти. Но са много яки хора, различни и индивидуални, всеки с неговия си почерк. Наблюдаваме работата си един на друг и понякога всеки вкарва в своя начин на работа и някои тънкости от другия.

- Ще ходиш ли на турнето?

- Турнето отнема много време. Последно бях преди 4 години. Не се чувствам спокойна в тази обстановка - много напрежение, много градове. Изключително весело е, но не мога да съм цял месец  далеч от детето ми.

- Как е детето ти?

- Онзи ден се върнахме с мишленцето ми от морето. Времето беше много лошо - 19°. Имаше дъжд и вятър. Не можах изобщо да почернея, но беше много хубаво. Жужончето расте. Стана на 2 годинки и 10 месеца. Много сладък е, с рошава прическа на бодлички, като твоята. Взела съм му много яки кецове и 7/8 панталони, със свлечена тениска, на вратлето му връзвам едно пуловерче. Много е сладък!

- Къде могат да те намерят хората, които искат да ги гримираш?

- Нека посетят моят , там има подробна информация за мен и това как могат да ме намерят.