Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Джулия, която е най-новото име в каталога на музикална компания “Пайнер”.

Младата певица има богат репертоар от песни в различни стилове, резултат от работата й с различни оркестри, въпреки че е завършила народно пеене. Джулия се запознава с Фики преди година и половина в Китен, в заведението, където тя пее по това време. Певецът е силно впечатлен от таланта и визията на младото момиче.
Самата Джулия разказва за срещата им:

“Фики се появи в точния момент, даде ми възможност да разбера, че мога много повече, помогна ми да повярвам в себе си, да повярвам, че нещата и за мен могат да се получат. Запозна ме с продуцентите си, изпях няколко песни в студиото в Димитровград, одобриха ме и така се стигна до договора.”

Успехът изглежда като низ от случайности, но никога не е случаен. Джулия от втори клас посещава уроци по пиано, солфеж и пеене. Завършва НУФИ “Филип Кутев” в Котел. По време на кастинг се запознава с ръководителя на формация “Звезди” Димчо Делев и четири години пее с формацията, като заучава целия им репертоар от народни песни. След това продължава да работи с други оркестри, главно по Черноморието.

Джулия признава, че е много критична и към себе си като цяло, и към това, което прави. Във всекидневната й програма задължителни са две неща - тренировката на гласа и на тялото - пеенето и фитнеса. Младата певица признава, че много обича да си хапва от всичко, но хранителният режим също е към задължителните и правила.

“Сега виждам колко е трудно и знам, че всеки е минал по този път, затова се възхищавам на всички. На първо място на Преслава, Галена и на всички останали. - разказва младата певица - Много държа да съм естествена, защото, когато си изкуствена, си личи. Всеки трябва да бъде себе си и да се гордее с това, което е, защото не може да бъде някой друг.”

Тя е откровена, че слуша всякаква музика, за да може да черпи различни идеи и да бъде в крак с тенденциите. Признава че много обича и да танцува, но все още се притеснява да покаже уменията си пред камерите. Фики е човекът, който и предложил да чуят някои музикални проекти на Оцко за дебютната я песен. мелодията и допаднала още от първо слушане, а когато Мариета Ангелова написала текста, направо с влюбила в песента си. Джулия вярва, че за да се случат нещата толкова благоприятно, си трябва и голяма доза късмет. Разговаряли са с Фики и за общ проект, но по негово настояване тя записала първо самостоятелна песен, за да се изяви и да бъде достатъчно различима, а по-късно ще запишат и дуетно парче.

На коментарите, че пее като Галена Джулия отговаря: ” Галена е любимка на толкова много хора и това, че по някакъв начин ме свързват с нея, е голям комплимент за мен, пише planeta.tv.

” Младата певица откровено споделя и надеждите си: “Отзивите за дебютната ми песен са хубави, надявам се и за следващата да е така, а и изобщо надявам се да правя хубава музика!”