Филми като "Хубава жена", "Нотинг Хил" и "Сватбата на най-добрия ми приятел", превърнаха Робъртс в една от най-забавните и богати актриси в романтично-комедийния жанр.

Сега, 43-годишната звезда, която наскоро си партнира с Том Хенкс във филма "Лари Краун", сменя напълно своя екранен имидж и изглеждас чудесно в новата си лоша роля.

На една от снимките, Джулия е облечена с червено-бяла помпозна рокля и с чудати аксесоари по главата. Тя ще бъде мащехата, зла кралица във филма "Снежанка" който трябва да излезе по кината през март 2012. Звездата в продукцията е Лили Колинс, дъщерята на музиканта Фил Колинс, която играе Снежанка.

Лили разказва "Джулия играе зла по такъв неочакван начин. Всички я обичат заради смеха и усмивката й, тя отново ги показва във филма, но го прави по такъв зловещ начин, че не знаеш дали да я мразиш или обичаш. Тя е брилянтна, за мен е чест. Толкова е мила и изискана, тя е всичко, което се надявах да бъде".

В момента се снима и друг филм за Снежанка с героинята от Здрач Кристен Стюарт и с Чарлийз Терон. Техният филм "Снежанка и ловецът" също трябва да се появи в началото на другата година. Изглежда феновете на приказката ще имат богат избор.