Джулия Робъртс се показва рядко по кориците на списанията и още по-рядко дава интервюта.

Сега обаче явно направи изключение за априлския брой на Vanity Fair. Според актрисата на жените над 40 г. в Холивуд не им е никак леко.

Но е още по-зле за младите, които бързо се изстрелват към славата и после се озовават в клиники за лечение на зависимости.

Актрисата, която вече е на 44 г., има три деца,а племенницата Ема Робъртс също върви по нейните стъпки.

Джулия обаче се тревожи, че нейните по-млади колежки нямат време да извървят стъпките за пълното си развитие. Самата тя стана известна на 22 г., когато се снима в „Хубава жена“.

„Бизнесът сега е по-различен. Ти никога не можеш да бъде просто едно ново момиче, за което всички се питат:

„Ама тя откъде се появи?“. Сега актрисите бързо стават известни и после отиват в клиники. Ужасно е. Не успяват да извървят пътя на пробата и грешката, на който всеки има право“, обяснява Робъртс.

Тя си спомня, че преди години, когато е пробилвала, са я окуражавали, напътствали са я.

„А сега е много лошо, че младите актьори, които изгряват, нямат това преживяване“, откровена е звездата.

Робъртс разкрива пред списанието, че трите й деца още не осъзнават, че тя е известна. И се тревожи, че 7-годишните близнаци Хейзъл и Фин и 4-годишният Хенри ще израснат под светлините на прожекторите заради това, че майка им е звезда.

Актрисата си спомня за един инцидент, когато е на улицата с трите деца, няколко човека я разпознават и единият казва: „О, това е Джулия Робъртс!“ „Ние с децата просто продължихме да вървим, а Фин каза:

Е, да моята майка е Джулия Робинс. Точно това дава другата гледна точка. Мога да съм Робинсън, мога да съм Джонсън, защото това няма нищо общо с мен като личност.“

Робъртс разказва, че една среща с дъщерята на Мерил Стрийп, Грейс Гъмър, докато двете актриси са на общи снимки, я успокоява, че и децата на звездите могат да израснат нормално.

„Спомням си, че Грейс ту идваше, ту си тръгваше. Боже, толкова е сладко да видиш по време на снимки толкова деца. Това ми напомня за времето, когато аз бях малка и майка ми ме водеше на нейната работа. Аз попитах Грейс: Колко голяма си била, когато осъзна, че майка ти е Мерил Стрийп? Тя ми каза: Бях някъде към 9-годишна. На въпроса ми дали се е почувствала твърде горда от това, че майка й е звезда, тя ми обясни, че всичко е било наред и това не е оставило травма в съзнанието й. Тогава аз се успокоих сама за себе си и моите деца.“