Едни от най-известните бой банди на 90-те – East 17 и 5ive се включват в програмата на Spice Music Festival в последния момент, обявиха организаторите. Събитието в Бургас, което приключва днес след двудневен ретро маратон, ще финишира ударно с две нови имена в плейлистата.

Освен тях пристига и родната рап емблема на 90-те Спенс, който ще се качи на сцената в комплект с DJ Groovy.

Почти кардиналните и неочаквани промени на ивента се наложиха след като C-block и Vengaboys не успяха да се класират, тъй като имали проблеми с полетите заради обстоятелства с Covid-19 рестрикциите. Същата ситуация се оказа и с момичетата от родното трио Антибиотика, които не успяха да направят завръщането си на сцена, тъй като една от тях - Савина остана в Щатите, където живее от години. Така дългоочакваното събиране на Ани, Сави и Силвия остана евентуално за догодина.

Антибиотика не се събраха, уви.

"Промените в последния момент се налагат, заради усложнената обстановка за пътуване и непрекъснато променящите се правила в страните, от които артистите идват, което направи направи пристигането на някои от тях в България невъзможно", обясниха от организаторите, които обаче компенсират феновете с ударни деветдесетарски изпълнители. Последната неочаквана изненада бяха новите рестрикции, които германското правителство наложи за пътуване на свои граждани от и до определени летища в Европа, която възпрепятства пристигането на Masterboy в Бургас.

„Непрекъснато променящите се условия за пътуване по света не спират да ни изненадват, но успяваме да реагираме навреме и да осигурим други артисти на мястото на тези, които са възпрепятствани да дойдат. Надяваме се феновете да разберат колко сложно е да се осъществи събитие от подобен мащаб в новите условия, в които се налага да живеем, и нямаме търпение да посрещнем най-обичаните момчешки банди на 90-те 5IVE и East 17, както и Спенс, който ще бъде българското участие на фестивала ни днес!“ – споделя Николай Тодоров, организатор на SPICE Music festival.

Black Box спретнаха уникално шоу миналата вечер.

Тази вечер тридневното шоу ще ни срещне още с Kosheen, Nana, Double You, Tania Evans – оригиналният глас на култовото парче на Culture Beat „Mr.Vain“ и DJ Emotion. Предната вечер пък гвоздеят бяха Black Box, Corona, C+C Music Factory, Technotronic, Maxx. От българска страна се разписа с няколко сета диджей Диан Соло и музикантите от Акага.