Световноизвестният млад музикант Ед Шийран разкри, че е водил битка с наркотична зависимост, заради което е жертвал една година от музикалната си кариера.

26-годишният певец и композитор призна, че внезапния скок на популярността му се отразила негативно и го подхлъзнала по пътя на опасните навици.

Ед сподели в разговор за вечерното шоу на Джонатан Рос, че приятелката му – 24-годишната Чери Сийборн – го е издърпала от ръба в критичния момент.

"Аз всъщност нямах никакво време да стана известен. Мисля, че трябва да имаш време да се приспособиш към всичко това, когато се впуснеш в индустрията. Иначе се озоваваш във всички клопки по пътя. Едната от тях е злоупотребата с вещества", отбеляза музикантът.

Шийрън раказа, че всичко започнало като едно "парти", но ситуацията постепенно се влошила и той осъзнал, че трябва да се обърне към демоните си, когато в драмата били замесени приятели и членове на семейството му, пише avtora.com

"Не бях забелязал какво се случва. Всичко започва като парти, а после ти трябва една година, за да се събудиш", посочи той.

Британецът каза още, че се е измъкнал от кризата единствено благодарение на постоянната работа и подкрепата на половинката си.

Той добави: "Сега живеем заедно и мисля, че това беше истинската помощ, която ме окуражаваше. Бях на 25 години, когато попаднах в музикалната индустрия, и вече бяха известен, затова просто се нуждаех от някой, който да ме балансира".

Ед сподели също, че прекалявал и с алкохола, стигайки до точка, в която консумирал спиртни напитки всеки ден.