Британският актьор, който преди броени дни спечели "Оскар" за ролята на Стивън Хокинг в "Теорията на всичко", отслабва за следващото си екранно превъплъщение.

Стройният Еди Редмейн си е поставил си за цел да свали близо 13 килограма за ролята си във филма "Датчанката".

Източник от обкръжението му разкрива за британския таблоид "Сън", че 33-годишният актьор се е подложил на строга диета, от която вече има резултат.

Еди Редмейн е пазил в тайна отслабването си по време на промоционалните си ангажименти и оскаровата кампания, пишат от БТА. След завръщането си във Великобритания обаче той ще наблегне на свалянето на останалите килограми.

Във филма "Датчанката" Еди Редмейн ще се превъплъти в образа на Лили Елбе - родена като Ейнар Вегенер, датски художник и първият документиран пациент с операция за смяна на пола.

По-рано беше съобщено, че Редмейн усилено се подготвя за ролята заедно с известната хореографка Александра Рейнолдс, която му помага да вижда нещата от женска перспектива - как да седи, да се движи, да позира, да обува чорапогащник и да ходи на високи токчета.

Междувременно в. "Дейли стар" съобщи, че Еди Редмейн не възнамерява да напуска родната Великобритания и да се мести в Меката на киното Холивуд, след като спечели "Оскар".

Източник от обкръжението на актьора и съпругата му, за която Редмейн се ожени през декември миналата година, казва за изданието, че двойката ще запази дома си в Лондон, както и че Лос Анджелис "не е в полезрението й".