Само един месец ни дели от 3 юли, когато в Южен Парк 2 ще бъде даден старт на най-обаятелното джаз събитие в София A to JazZ.

Хедлайнер на откриващия ден от юбилейното пето издание на фестивалa е един от най-великите тромпетисти на всички времена ROY HARGROVE. Към него ще се присъединят Slavena Daskalova & Jazz Orpheus, DAYO и Dirty Purchase.

На 3 юли, начало на А to Jazz ще поставят Slavena Daskalova & Jazz Orpheus с техния проект „Pop & Rock Meets Jazz”. Ще чуем известни поп и рок хитове, пречупени през погледа на певицата Славена Даскалова и нейните музиканти. След тях на сцената ще се качи новата родна формация DAYО, която ще зареди публиката с иновативния си и смел поглед върху музиката. Те ще представят нетрадиционното си звучене - свежа комбинация от хип-хоп бийтове и живи инструменти. Непосредствено преди голямата изненада в първия ден, на сцената ще излезе любимата българска формация “Dirty Purchase”. Начело с невероятните вокалисти Амалия и Емил Минчев, Христослав Галилеев-Гальо и легендата Иван Лечев, бандата ще представи своето, специално подготвено за юбилейното издание на фестивала, шоу, в което умело се преплитат фънк, блус и соул.



Кулминацията на първата вечер от A to JazZ ще настъпи с един от най-великите тромпетисти на всички времена ROY HARGROVE. От кубински джаз, през няколко награди „Грами” и собствен биг бенд, Hargrove се справя брилянтно с всеки един проект. Освен богатото си солово творчество, той участва и в албумите на известни изпълнители, сред които D’Angelo, Erykah Badu, Common и др. Тази година, за първи път в България, Roy Hargrove ще ни зашемети в компанията на своя квинтет, заедно с Джъстин Робинсън (саксофон ), Съливан Фортнър (пиано), Амеен Салеем (бас) и Куинси Филипс (барабани). С музиканти от този ранг, музикалното възвишаване и сливане с неповторимото джаз звучене е повече от сигурно.



Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България”. Събитието е част от Културния календар на Столична община и под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.