Шофьорите на таксита в Кейптаун казват, че са готови да посрещнат всички фенове, който ще пристигнат в града през юни за Световното първенство по футбол. Същото може да се каже за хотелите, ресторантите, пивоварните и неизбежно... проститутките, пише Global Post.

Би могло да се каже, че Световното първенство носи огромни приходи на секс индустрията. То дава временен приток на въодушевени хора, които са в празнично настроение и имат желание да си платят за малко допълнителни удоволствия.

От южноафриканските власти очакват 40 000 секс труженички от най-различни държави като Русия, Конго и Нигерия да пристигнат в страната за спортното събитие, за да задоволят разнообразните вкусовете на 400 000 посетители, основно от мъжки пол и техните нужди преди и след мачовете.

Безопасност обаче е ключовата дума в страната месец преди началото на турнира. Домакинството на престижното футболно състезание е първата възможност на страната след апартейда да блесне пред света с нещо друго освен с това, с което е известна през последните две десетилетия, а именно неконтролируема престъпност, огромна разлика между бедните и богатите, расово напрежение, високо ниво на заболеваемост от СПИН и президентска ексцентричност.

Всичките девет южноафрикански града, в които ще се играят мачове, са увеличили полицейското присъствие в ключови райони. В Кейптаун издадоха кодекс с цел ограничаването на секс туризма. Децата в цялата страна са информирани за опасността свързана със секс трафика на хора около Световното първенство. В ход са и кампании, които имат за цел да информират за опасността от заразяване със СПИН.

Дори и президентът на страната Джейкъб Зума, които е полигамен, има най-малко 20 деца и е открито против използването на презервативи, не подхожда лекомислено по отношение на Световното първенство. По време на официалното си посещение във Великобритания през март, той помоли правителството да достави допълнителни 1 млрд. презерватива в Южна Африка преди началото на първенството.

Мнозина сметнаха този ход като напредък от страна на президента, който не е известен с това, че дава личен пример. Миналата седмица Зума обяви, че HIV тестът му е отрицателен, въпреки че самият той е признавал, че е правил необезопасен секс и с други жени освен с четирите си съпруги. Други пък сметнаха, че Южна Африка си прави лоша услуга като се рекламира като страна, която насърчава секс туризма и проституцията.

Въпреки всичко, Великобритания отговори на молбата на Зума, като изпрати 42 млн. презерватива, като този брой е достатъчен, за да има по един презерватив за почти всеки жител на страна, или по 100 за всеки, който ще я посети по време на Световното първенство.

Източник: profit.bg