Винаги сме се подигравали на недъгавите, на различните. Това е продиктуване естествено от нашето его. Чувстваме се добре, когато някой друг се чувства по-зле от нас. Това е една отвратителна човешка черта, но е добре позната на всички ни. Ако някой твърди, че никога не е изпитвал гъделичкащото чувство, че е по-добър от някой, без да е направил кой знае какво, то той е лъжец. Всичко това е твърде нормално, но не пречи да е отвратително.

А най-прекрасното е, когато един уж недъгав или странен човек натрие носовете на всички ни. И е странно, че изпозлвахме този израз, тъй като героят, с когото искаме да ви запознаем страда именно от един такъв малък голям проблем - има огромен нос. Това е небезизвестния кавалер Сирано Дьо Бержерак.

Той е изкусен фехтовач, ироничен по природа, влюбен в красавица, но комплексиран заради носа си. Историята е интерпретирана от режисьора Теди Москорв, който не за първи път запретва ръкави и се занимава с тази история. Можете да видите резултата утре от 19:00 часа в Народния театър. Едва ли ще останете разочаровани от тази класическа история.

С участието на Деян Донков, Ана Пападопулу, Владимир Карамазов, Димо Алексиев, Тео Елмазов, Виктория Колева, Сава Драгунчев , Христо Терзиев