„Нещо хубаво трябва да се случи”, пее Дино Мерлин, и за нас, неговите почитатели, то ще е неминуемо, заради изявата му на Балкански фестивал „Бохеми” 2016-та, в Банско.

Звездата от Босна и Херцеговина ще заблести с цялата си мощ на 3-4 септември по покана на Община Банско и „Бохемия Фестивалс”, а безбройните му фенове ще имат възможността да посетят събитието напълно безплатно.

Дино Мерлин, или Един Дервишхалидович, е роден в Сараево и е един от любимите музиканти и текстописци на полуострова - посрещан с пълни стадиони и зали, и е изпращан с бурни аплодисменти и овации. Дино Мерлин е идвал в България няколко пъти и сам споделя, че се чувства много щастлив и обичан тук. Певецът е прочут с алхимията на своето музициране, така че 100 % от творбите му се превръщат в хитове. Два пъти представя страната си на „Евровизия”, както и на десетки световни конкурси. Разпознаваеми са изпълненията му с Весна Змияна и Горан Брегович, пял е на една сцена с Рей Чарлз, Мерцедес Соса и много други.

Повече от 30 години развива своето амплоа на музикант, което не позволява да бъде поставян в клишета, смело експериментира и обича музиката от сърце. На фестивала ще чуем освен евъргрийни като „Йорговани“ (Jorgovani), „Месечина“ (Mjesecina), „Нещо хубаво трябва да се случи“ („Nesto ljepo treba da se desi“) и други, така и песни от последния му студиен албум “Hotel Nacional” (2014).

И ние обичаме балканския маг от сърце, и очакваме с нетърпение датите 3-ти и 4-ти септември, за да „отлетим” към китното градче. Сцената е ясна – под огромните звезди на Централен площад „Никола Вапцаров”, Банско.

Организаторите подготвят още добри новини за почитателите на неравноделния такт. Дочухме, че програмата включва всичко необходимо за темпераментната балканска душа.

С подкрепата на Община Банско.

Вход свободен!