Чудо се случи в ''Пирогов'' – единият бъбрек на самбиста Благой Иванов – Багата е спасен. Чудото е извършено от невролога д-р Адриана Анадолийска.

Лечението, което провела, се оказало успешно и единият бъбрек вече функционира. Надеждата самбиста да получи втори шанс за живот е голяма.

Все още обаче състоянието му е критично и докторите не смеят да го събудят от изкуствената кома. Багата продължава да е на хемодиализа, а лекарите не са сигурни какъв ще е изходът от боледуването му. Прогнозите им не са оптимистични, тъй като тялото на Иванов е много изтощено и инфектирано. Освен това заради драстичното му отслабване с 30 кг още повече се ''изпиват'' живителните сили на организма, пише kliuki.bg.

Припомняме, че ММА спортистът вече повече от месец лежи в ''Пирогов'', защото бе станал жертва на грозно пиянско сбиване. Неприятната сцена се разигра в столично заведение на 26 февруари, а отговорен за критичното състояние на боеца е Даниел Стефанов – Дъмпела.

Адвокатката му направи опит да го защити пред пресата като каза, че инициатор на пиянската свада, в която ММА боецът е бил наранен от Дъмпела, е самият Благой Иванов. Даниел Стефанов все още е в ареста.