За поредна седмица Ловците ще се радват на лукса в Резиденцията. Племето спечели битката за територия и състезателите му отново се доказаха като изключително добре сработени стратези. Възможността да се радват на безгрижен живот цяла седмица се изплъзна на Жътварите и те ще се борят за своята прехрана в Стопанството. Конфликтите и разединението при Рибарите пък ги принудиха отново да се завърнат в тежките условия на Дивата река. Те се скараха жестоко след загубата, а Екатерина доказа, че е силен играч за разлика от останалите жени, които се провалиха в игрите.

Избраният за трети път от Ловците Тодор, Вайс за Жътварите и Станимира от Рибарите поведоха племената в териториалната битка. В нея участниците преминаха през три етапа – първият включваше гребане до шамандура, а вторият прекарване на тежък чувал през отвор и катерене по стена във водата. За финал те трябваше да покажат хладнокръвие и концентрация, намествайки в лабиринт четири топчета, които бяха скрити в чувалите.

По време на битката племената на Ловците и Жътварите водеха убедително в надпреварата, а при Рибарите отново беше настъпила суматоха. Добрата стратегия и високият отборен дух донесоха победата на Ловците. Жътварите бяха твърдо решени да се измъкнат от нищетата край Дивата река и въпреки че бяха с човек по-малко, успяха да си извоюват място в Стопанството. Хаоса и голямото желание за победа за пореден път изиграха лоша шега на Рибарите, като им отредиха нова седмица изпълнена с лишения.

Тази вечер следва битка за запазване на целостта, в която племената ще премерят сили. Загубилите ще трябва да излъчат двама воини на Номинационния съвет, които ще се борят за оцеляване в играта.
Гледайте най-мащабния риалити формат у нас – „Игри на волята“, всеки понеделник от 20:00 ч., а от вторник до петък в 21:00 ч. по NOVA.