Екатерина Цекова, позната на зрителите на bTV с участието си в MasterChef гостува в студиото на „Преди обед”, за да разкаже за емоциите, предизвикателствата и плановете за бъдещето си след академията на най-желаната кухня в България.

Ставайки част от любимото кулинарно шоу в страната от втория опит, емоционалната дама, призна пред Деси и Сашо, че това за нея е сбъдната мечта и се чувства победител. Според нея мечтаната титла и голямата награда от 100 000 лв. са й се изплъзнали тъй като са й необходими още малко опит и повече вяра в собствените й умения.

За сметка на това Кети е убедена, че е преоткрила себе си като сладкар именно на арената на MasterChef. Тя коментира, че противно на всички правила на майсторите на десерти, тя никога не е спазвала точни пропорции, а нюхът й я е водил сред безкрайното поле на вкусови възможности. И намигна с чувство за хумор на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев да не я съдят прекалено строго.

Екатерина разказа, че амбицията й да стане част от MasterChef и разочарованието от неуспеха във втория сезон на шоуто са я завели при Chef Жоро Иванов, от когото е научила много тайни в кухнята. Благодарение на него се е чувствала далеч по-подготвена за предизвикателствата на взискателното жури, въпреки че не е успяла да потисне емоционалната си същност. Правен консултант в областта на търговията с имоти, Кети е готова да се преориентира професионално, защото е напълно убедена, че кулинарията е нейното призвание. Екстравагантната си заявка да създаде ресторант, в който гостите се хранят голи, тя оценява като напълно възможна, но все още не на територията на България поради консервативните разбирания на нашите сънародници. Мечтите се променят, а актуалната й идея е да създаде битова механа с автентични черги, ниски трикраки столчета и маси, които припомнят самобитността и традициите ни. Като първа крачка в тази посока, Кети смята да предлага бърза гурме храна като бургери и такос с лично приготвен от нея хляб.

Специално за водещите на „Преди обед” Екатерина приготви десерт с четири вида мус от 200 гр. маскарпоне, 150 гр. крема сирене, 150 гр. заквасена сметана, 200 гр. цедено кисело мляко, 100 гр. пудра захар, 100 гр. мед и 1 шушулка ванилия, смесени с течен шоколад и какао, намачкан банан с ликьор, сирене с уиски и кайсии, нарязани ягоди. За декорация кулинарката предложи карамелени решетки и спирали, крамбъл от масло, брашно, малко уиски и лимонова кора, запечени ядки по избор.