Експеримент с една от най-сложните задачи – да установи „Какво са жените?“ набира популярност в интернет. Видеото е заснето в чест на Международния ден на жената и в него участват мъже и жени на различна възраст, семейни и необвързани, с различни професии и интереси. Целта на експеримента е да установи как всеки от поканените да участват би описал жената в една дума.

„Любов“, „Вселена“, „Мелодия“, „Смисъл“ са само част от асоциациите, които хрумват на хората, попитани какво за тях е жената. Трогателното видео успя да събере десетки хиляди гледания само за часове и се превърна в поздрав, разпространяван в социалните мрежи.

Експериментът е дело на платформата за доставки на храна Takeaway и целта му освен да поздрави и изненада дамите е да популяризира инициативата, която компанията предприема на 8 март. По 1 лев от всяка осъществена доставка на храна през днешния ден ще се даряват на Български фонд на жените. Организацията работи по програми за защита правата на жените, борба с домашното насилие, окуражаване за по-активно участие в обществено-политическия живот, постигане на равни възможности и други.

„Дарявайки 1 лев от името на нашите клиенти в помощ на Български фонд за жените, ние заедно помагаме на наистина значима кауза. Денят на жената е специален ден и всички жени трябва да могат да се почувстват специални“, коментира инициативата регионалният директор на Takeaway.com за Югоизточна Европа Владимир Давчев.

„Надяваме се, че видеото ще вдъхнови хората да говорят с важните за тях жени и да им кажат колко много ги ценят. А също, че ще подкрепят каузата.“, допълва и брандмениджърът Елеонора Димитрова.