Екстра Нина, която през лятото на 2016-а се завърна в редиците на "Пайнер" разкри в "Открит микрофон" на Signal.bg, че нещата в попфолка доста са се променили през последните години.

"Конкуренцията винаги е била силна и ще бъде силна, защото много работят колегите, непрекъснато правят нови и нови песни" - подчерта тя.

Легендарната певица не скри пред водещата Емилия Стоянова, че очакванията й за концертни изяви и повече клубни участия към този момент не са се оправдали, но е категорична, че няма да се отказва.

"Разбрах, че трябва да се инвестират страшно много средства, много пари, ако тръгнеш да се съревноваваш. Де факто, ако нямаш участия, тези пари не можеш да ги избиеш, но пък си проправяш пътя за по-нататък, което никак не е лошо. Разбрах доста неща, които бях забравила. Не искам да се съревновавам, а искам да правя нови неща, защото със старите не може. Хората са се променили, всичко се е променило. Техниката се развива, ние се развиваме също. Искам да научавам нови и нови неща" - обясни тя.

Певицата сподели, че песните й нямат много гледания в интернет, защото не иска да купува трафик, въпреки че са й предлагали, а разчита само и единствено на реалния интерес на публиката.

Разочарована е от това, че за попфолк изпълнителите вече е твърде трудно да правят концерти и разкрива какви са причините за това. "Като чуят за попфолк, направо отказват концерти на организаторите" - казва тя.