Една от големите звезди на попфолка от неговото начало – Екстра Нина, и днес изненадва меломаните с интересни проекти.

Независимо от това, че певицата през последните години живее повече в Турция, отколкото у нас, тя не престава да работи по нови музикални проекти, както в попфолка, така и във фолклора.

Екстра Нина е решила да подари на своите почитатели не една нова народна песен, а цял албум с красиви и обичани мелодии, в които да излее душата си.

Първите 4 народни песни от този албум вече са записани в студиото, а зрителите на телевизия “Планета Фолк” станаха свидетели и на видеоклипа “Млада булка”, съобщават от музикалния канал.

Музиката е автентична народна, в стила на дайчовото хоро, а текстът е на сестрата на певицата - Валя Иванова. Аранжиментът е направен от Пламен Велинов. “Млада булка” е посветена на младите момичета, на които предстои да минат под венчилото. “Това е една много позитивна, празнична песен от северняшкия край” - казва тя.

За снимките на видеоклипа режисьорът Петьо Картулев избра родопското село Добра лъка и покани танцьорите от клуб “Антерия” да се включат.

Много скоро зрителите на “Планета Фолк” ще видят и останалите 3 фолклорни песни на Екстра Нина, а също и как певицата сбъдва своята ученическа мечта - да запише автентична родопска мелодия само с гайда. Това е песента “Стано, мъри, Станчице”.

Третото заглавие е “Елено, моме”, автентична народна мелодия, с текст отново на Валя Иванова, посветена на тяхната майка. Четвъртата нова песен в репертоара на изпълнителката – “Либе ле, либе, хубаво”, е с македонско звучене и вече има своята видеореализация.

Фолк звездата има амбицията да зарадва своите фенове до края на годината с фолклорен албум.