Като жена, която губи бебето в първите месеци на бременността си вследствие на тежък побой – такава ще видим Елен Колева в епизода на „Откраднат живот” тази вечер.

През какви етапи на стокхолмския синдром и вината минава героинята й, ще разберем и в сряда и четвъртък от 20 ч по Нова тв.

„Раждането на мъртъв плод и убийството на мъжа й са само част от травмиращите я обстоятелства. Всичко това трябваше да бъде изиграно за кратък период от време, а за да си убедителен, ти трябва да съпреживееш тази болка. Натоварих се доста емоционално, това са шокови състояния и пресъздаването им си има цена Имам опит с нещо подобно от филма „Карго”, който снимах с американския режисьор Майкъл Кори Дейвис. Там изиграх жертва на изнасилване, беше брутално и си обещах повече никога да не си го причинявам”, сподели за „Монитор” Колева.

Покана да се включи в хитовата медицинска драма тя получава още през януари от продуцента Евтим Милошев. Снима няколко дни в полите на Витоша, където бивша фотолаборатория е префасонирана в декор на болница „Свети Кирил”. Най-много сцени има с Димо Алексиев (д-р Генадиев) и Ралица Паскалева (гинеколожката Стилянова).

Подлага се на детайлен грим, симулиращ следи от насилие – синина под окото и т.н. „Екипът е стикован прекрасно, всичко се случва най-много от втори дубъл”, казва Елен.

В момента тя обикаля страната с постановките „Едно налице, две наопаки” и „Застреляй идиотите”, а на 27 март в Пазарджик е премиерата на „Скъпо съкровище”.

Постановката, в която Колева си партнира с Влади Въргала, ще се играе и на 12 април в столичния „Сълза и смях”.

„Чувствам се много уморена, но повече удовлетворена”, казва актрисата. Тя призна, че е абдикирала от суетата и хейт комплексарщината във Фейсбук, като закрила профила си там. Признава, че този тип хигиена на общуване й се отразява прекрасно. На този етап е замразила и издаването на втората си стихосбирка, вдъхновена от връзката й с Калин Терзийски.

С писателя рестартираха приятелските си отношения в последния сезон на „Фермата” по bTV, но Елен няма контакт с него от ноември.