В свое интервю Елен си спомня как преди години, в началото на своята кариера, се е чувствала изгубена.

"В някакъв момент имах усещането, че някой е взел името Елен Колева и то живее отделен живот от мен. Слагат го в някакви ситуации, измислят си какви ли не сценарии и аз просто седя и наблюдавам собственото си име" , спомня си тя.

Когато излиза филмът "Шивачки" Елен се сблъсква със славата, но тогава няма кой да я подкрепи и да й обясни какво и как да говори.

"Те ме питат и аз си казвам съвсем честно всичко, което мисля. Никой не ми е казал, че трябва да се пазя или какво да говоря, за да не съм уязвима".

През 2004 година Колева получава "Аскеер", но според нея тази награда е като прокоба, пише Blife.bg

"Обикновено, когато получиш подобна награда, това означава, че ще имаш работа в киното. При мен стана точно обратното. Цената, която плащам за нея няма покритие. Защото хем пишат постоянно за мен, хем не работя. Защо да плащам тази цена?

Тя е изморена от клюките по адрес на нея и любимия й човек, бизнесменът Александър. Убедена е, че никой няма право да я съди, защото тя самата не го прави.

"Това си е моят живот, ще правя с него каквото си искам! Личният ми живот и способностите ми като актриса какво общо имат?", пита се чаровната актриса.

"Понякога се чудя какъв е смисълът да има такава професия – актриса, в България? Не мога постоянно да се конкурирам с манекенки и певици, за мен това не е правилно. Съгласна съм, че и красивата картинка е важна. Но остави ме мен, има толкова красиви млади актриси" възмущава се Елен на тенденцията в българското кино и театър да преобладават известни лица от шоубизнеса.