-Елен, защо приехте да участвате във „Фермата"? Какво очаквате от това риалити?

-„Фермата" е експеримент, в който експеримент аз ще се изправя не само срещу други, но и срещу себе си. „Фермата" е училище за издръжливост - както физическа, така и психическа. Развиват се качества, които самата аз имам нужда да доразвия, качества като търпение, воля и въздържание както от външното, така и от емоционални изблици. Защото, за да оцелееш в подобна среда, ти е нужно всичко това. Каляване на духа! Разбира се, аз нямам намерение да стигам до краен предел.

-Страхувате ли се, че най-вероятно ще ви се наложи да чистите мръсотията на животните, че ще полагате тежък и неприятен физически труд, че няма да живеете в добри битови условия, че няма да можете дори да спите в нормално легло? Защо се подлагате на подобно мъчение? Как ще го понесете?

-Страхът е полезен понякога, той ни снабдява с доза адреналин, за да се справим с дадена ситуация. Страх ме е, да, но вярвам, че ще го преодолея по възможно най-добрия начин. Ще е трудно, но не невъзможно. Освен това с участието си в този сезон ще имам възможност да опозная българските занаяти и традиции и да се върна към начина на живот на нашите баби и дядовци. Мисля, че това ще бъде ценен опит. Още повече че до нас в предаването ще има хора като двамата Стопани - Бети и Николай Василеви - зрели хора и успешни съвременни фермери, които ще ни предадат много ценни житейски и практически уроци и съвети.



-Живели ли сте на село?

-Като дете прекарвах летата си на село при моите баба и дядо. Не ми е чужда нито природата, нито животните. Напротив, обичам ги!

-Има ли нещо, което искате да докажете на самата себе си във „Фермата"?


-О, доста неща бих могла да си докажа, въпросът е доколко важно е за мен това. Бих могла да си докажа например, че в каквито и ситуации да ме постави животът като бит, аз ще запазя вътрешната си увереност. Казват, че битът определя съзнанието Ами да видим, готова съм да проверя това. Друго, което бих могла да разбера, е доколко съм издръжлива на физически тежък труд, доколко поносимост имам спрямо другите, защото все пак другите са други, имат свои особености, разбирания и начин на комуникация. Разберете ме правилно, аз не влизам във „Фермата", за да доказвам на външния свят нещо, а за да преживея нещо изключително, което по-късно може да се окаже много важно за моя собствен живот. Аз винаги съм избирала трудни неща, този избор не е изключение.



-Имате ли шанс да спечелите риалитито?


-Не зная, а и нямам подобни амбиции.

-Участвали сте и в други риалитита , но в тях сте показвали качества като артист. Сега ви предстои да се разкриете и като човек. Това тревожи ли ви?

-Не ме тревожи това, че ще видят коя съм, а дали ще разберат коя съм. Различно е, знаете. Така или иначе нямам стратегии, нито имам желание за маски. Да сложим картите на масата, пък който разбрал - разбрал! Апропо, уязвимостта е прекрасен коз, той често е печеливш. Виж, твърдостта дразни повече.



-Очаквате ли да ви харесат, или ще има и такива, които ще хвърлят камъни по вас?


-Едни ще ме харесат, други не. Психолозите на предаването са достатъчно умни, за да заложат правилните „капани". В края на краищата това търсят - различни типажи. А относно камъните, хвърляли са много камъни по мен точно онези, които са най-грешни. Моето оръжие не е това. Какво е, ще запазя за себе си. А тези, които хвърлят камъни, сами ще пострадат от тях!

-Често сте нападана публично, критикувана за един или друг избор в живота си. Как приемате тези упреци? Как ви влияят те?

-А аз отдавна искам да попитам на какво основание съм съдена? Аз съм на колене само пред Бога и само пред него отговарям за своите грешки! С какво тези, които ме съдят, са по-добри и по-праведни от мен? Просто те са от другата страна на барикадата, а там е доста по-лесно да си смел! Ако искат, да си разменим местата и да видим колко време ще издържат! Аз съм боец и не само боец, аз съм победител! А победител ме направиха точно тези, които ме нападат, критикуват, които си правят труда непрестанно да се занимават с мен и моя живот. Точно те ме правят значима!



-Как приемате упреците, че сте златотърсачка, използвачка, че избирате мъжете си според това, което можете да вземете от тях?

-Златотърсачка, казвате, и използвачка! Ха-ха-ха! Странно! Живея на квартира, плащам си сама сметките, всекидневно водя битки, в които основно трябва да разчитам на себе си. Къде е златото, питам аз? Ще ви кажа къде! Златото е в мен, златото е талантът, който Бог ми даде, златото е сърцето ми, в което няма злоба и желание за мъст, златото е в смеха ми и в желанието да прощавам.

-Много хора ще решат, че сте във „Фермата", за да чистите имидж на държанка, какъвто имахте заради връзката си с Александър Найденов.

-Държанка? Значение на думата - жена, която е в неузаконени отношения с мъж, който я издържа! Ще ви попитам следното: колко жени живеят с мъже без брак, които мъже ги издържат? Много! Всички те държанки ли са? Или държанки са само жени, които са осветени от прожектора на публичното пространство? Отговорът е ясен, но да приемем, че сте прави! Сега, когато никой не ме издържа, как ще ме наречете? Самоиздържаща се?



-Все още ли имате връзка с Калин Терзийски? Какви са отношенията ви в момента?

-Нямам връзка с Калин Терзийски, не съм го чувала и виждала от месец! Нека сложим точка на тези спекулации.

-Как приемате упреците, че заради вас той се е върнал към алкохола и в момента е на дъното - постоянно пиян и без работа?

-Упреците за подобно нещо са, меко казано, смешни, ако не и абсурдни. Мъж на 46 години, психиатър при това - в тази връзка кой по-добре от двама ни борави с човешката психика?

-Защо се влюбихте в Калин? С какво ви спечели той? Как приемате алкохолната му зависимост? Можете ли да прекарате с такъв мъж живота си?

-Влюбих се в Калин заради добротата му, таланта, ума и начина, по който се отнесе с мен в началото. Няма какво да кажа за неговата зависимост към алкохола, освен че ми е мъчно. И не, не си представям живота си по този начин!



-Смятате ли, че любовта е способна да унищожава хората?


-Смятам, че любовта никога не унищожава хората. Хората сами унищожават себе си. Та любовта е най-великото нещо! Ако обичаш, няма как да бъдеш унищожен. Унищожаваш себе си само когато имаш потребност единствено да получаваш.

-Искате ли да имате семейство и деца?


-Разбира се, че искам да създам семейство, както и да имам деца.

-Говори се, че от години сте в конфликт с Алекс Сърчаджиева и Виолета Марковска. Така ли е наистина?


-Говорят се много неща. Нямам нито конфликт, нито проблем с Александра Сърчаджиева, ако тя има, то това вече е друго. Но смятам, че тя е достатъчно зает човек, за да има проблем с мен. Отношенията ни с днешна дата са никакви. Същите са и с Виолета Марковска. Всяка от нас си има свой живот и цели и не смятам, че е нужно да претопляме стара манджа, от нея само киселини могат да се предизвикат.

-Какво ви накара да пишете поезия? Смятате ли се за добра в това?

-Аз правя опити в писането от ученичка, но ми беше нужен и житейски опит. Сега предстои излизане и на втората ми стихосбирка „Бездната, в която скочих". Ще видим, времето и работата сами ще покажат дали съм добра!

-Говори се, че напоследък нямате много ангажименти като актриса. Очаквате ли това да се промени след „Фермата"?


-Че нямам ангажименти като актриса, не е вярно. Очакват ме две премиери в „Сълза и Смях" още тази есен. Едната пиеса е на Дарио Фо „Едно налице, две наопаки", където си партнирам с Влади Въргала, режисьор е Мишо Петров. А другата е „Посетителят" на Ерик Еманюел Шмит, режисьор е Александър Чобанов, който от 30 години живее и работи във Франция. На тази премиера ще дойде и самият Шмит! Другата пиеса, с която пътувам в България, е „Застреляй идиотите" на Емил Йотовски с режисьор Рада Абрашева. Очаква ме и четвърти театрален проект, след като изляза от „Фермата".

-Имали ли сте моменти, в които сте се чувствали на дъното?

-Когато се докоснеш до дъното, изстрелването след това е голямо. В момента съм в чудесен работен период.

-Имате ли мъж до себе си в момента?

-Не, нямам мъж до себе си! Нямам дори и вярно куче. Почина!

Източник: "Всеки ден"