“Чувствам се прекрасно и съм много щастлива”, каза Елена Йончева пред “24 часа”.

Журналистката е бременна в началото на 8-ия месец и чака първородното си дете от приятеля си Пламен Тодоров.

Въпреки напредналата бременност тя не е спряла да работи и дори тези дни доста често е на екрана на някоя телевизия, поканена да коментира актуалните събития от света.

Известната тв журналистка ще ражда през март, но засега обсъжда това само с най-близките си роднини и приятели. И само те заедно с бъдещите родители знаят пола на детето.

Йончева никога не е обичала да разказва подробности от личния си живот - нито от периода, когато бяха заедно със Сергей Станишев, нито след това. “Искам да показвам новините, не аз да съм клюката в тях”, казва тя. Като всяка бременна и тя се пази от прекомерни приказки. Още повече че ще ражда на 51 години.

“Много е щастлива”, казват близки нейни приятели. По същия начин се чувствал и таткото Пламен, който е архитект. Двамата са заедно вече повече от 6 години. Тодоров е съсобственик на архитектурното “Зум студио”.

В началото на връзката си журналистката казва: “В момента жената Елена се чувства щастлива и в личния, и в професионалния си живот. Не можеш да си добър в една област, ако си нещастен в друга.”

Йончева е сред най-известните и добри тв репортери у нас. Тя е снимала голяма част от горещите точки в света и познава проблемите, породили съвременните международни конфликти. Именно заради експертизата ѝ медиите често я канят да коментира събитията по света.