Смелото сърце на българската журналистика Елена Йончева не бърза да се връща на екран след раждането на сина си Тео.

„Имам един голям проект и той е да дам обич на детето си. Нашата работа е постоянна, ако изходим от това, че човек трябва да е непрекъснато информиран”, сподели за „Монитор” тя.

Момченцето е плод на дългогодишната й любов с Пламен Тодоров и проплака в понеделник в „Майчин дом”. Жената, изповядваща сирийски бунтовници с лекотата, с която танцува румба, е в перфектна кондиция след секциото. Щастието от дебюта й в майчинството бе доловимо и с невъоръжено ухо в разговора.

„Изкарах изключително лека бременност. До последния ден карах кола, бях активна и гонех задачите си”, обясни тя.

С Тео се чувстват много добре и през уикенда вече ще си бъдат вкъщи. Йончева потвърди, че не е традиционалист в подготовката за посрещане на бебето. С половинката й са направили съвсем скоро реконструкция на дома си, но в него няма обособена детска стая.

В очакване на първата си рожба Елена сведе напрежението в работния си график до минимум и се отдаде на уроци по испански, а последната й публична поява бе сред студенти в столичния клуб „Перото“. Заедно с водещия на „Панорама“ Бойко Василев се включиха в дискусия на тема “Журналистика и литература“, а присъстващите се убедиха, че бременността е пощадила финия й силует и я кара да сияе.