Елена Петрова е от ромски произход и това е причината да крие семейството си.

Сензационната тайна, пазена години наред със зъби и нокти от актрисата, бе разкрита от нейна братовчедка по майчина линия. Родственицата на актрисата е бясна, че Елена се представя за интелектуалка и се срамува, че е циганка, пише в. "Всеки ден".

Братовчедката изнамерила снимка от детските години на днешната звезда, от която според нея било видно, че Елена е ромка. „Майка й е си е чиста циганка, но и тя се българее. Крият произхода си и странят от родата. А всички знаем историята им и как бащата на Елена, който е българин, ги заряза", обяснява родственицата на актрисата.

Самата звезда никога не е крила, че е израснала в голяма бедност и мизерия. Тя обаче пропуска да спомене, че е отгледана не от майка си, а в интернат. Родителката на актрисата имала още 2 по-малки момчета и не смогвала да се грижи сама за многобройната си челяд. Затова се отървала от разходите по Елена, като я пратила в сиропиталище.

По-късно към днешната актриса се присъединил и по-малкият й брат, който също израснал в сиропиталище. След като става известна обаче, Петрова упорито крие майка си и братята си. Според роднините й причината е, че техният външен вид ще разкрие тайната й, че е циганка. За ромския й произход намекна преди време и Мариан Вълев. Оказа се, че Куката от „Под прикритие" е откривателят на Елена за киното. Той я забелязал още като ученичка на улицата.

„Търсехме лице за „Граница". Един ден обаче видях едно невероятно момиче. Беше на 15 и миеше стъклата на минаващите коли. Това беше Елена", намеква за нерадостното детство на актрисата и колегата й, допълни "Всеки ден".