Елена Петрова изгуби и последния си шанс за роля. Тя е била изритана от актьорския екип на най-новия български филм - трилъра „Шестият ден".

Тя бе едно от тиражираните женски имена, но режисьорът на лентата Владислав Радев решил да я разкара след масовото недоволство на останалите звезди във филма, пише ''Всеки ден''.

Петрова, която бе хваната да шофира пияна преди две години, се похвали наскоро, че най-вероятно ще участва в крими лентата. След кратък преглед на актьорския състав обаче се вижда, че името й не фигурира там.

Всъщност основната причина тя да не мине кастингите за „Шестият ден" е заплахата на Калин Врачански да се откаже от снимки, ако тя отново е с него на площадката. Той бил ужасен от некадърността на Петрова и не желаел повече да я обучава в тънкостите на актьорското майсторство.

След като бе на върха за известно време благодарение на сериала на Димитър Митовски „Стъклен дом", Елена внезапно остана без сериозни ангажименти в киното или в телевизията. Тя има само няколко спорадични гастрола в едно-две представления в Народния театър. Затова и Петрова отчаяно искала да се вреди за някой нов проект, но отвсякъде я отрязвали. Единствената й надежда в момента е Би Ти Ви да пусне идеята за сериал на Митовски „Вила Роса", който трябва да е психотрилър. Засега обаче телевизията се въздържала да рискува с такъв жанр.