Актрисата Елена Петрова е затънала до уши в новия си проект – психотрилърът „Вила Роса“.

Снимките по него са приключили току-що.

„Мисля, че зрителите могат да очакват една много разтърсваща история. Предварително ще благодаря на всеки зрител, който ще си купи билет за този филм“, каза тя в предаването „Преди обед“ на bTV.

Историята е по истински случай. Основното събитие събитие е предсказано от Ванга, а то се е случило през 1985 година, някъде в планината. Главната роля се играе от Калин Врачански. Според Елена, ролята му е много различна от всичко, което е играл, и ще впечатли зрителите.

Сред актьорите са й Пламен Манасиев, Лидия Инджова, както и американецът Дейвид Чокачи. Той е най-известен на българската публика с участието си в сериала „Спасители на плажа“. Вписал се в екипа много бързо и бил впечатлен от професионалната им работа.

„Има свръхестествени неща във филма. Има много мистика. Моята героиня е героиня на крайности“, леко открехна завесата актрисата.

„Аз харесвам начина на мислене на софистите и приемам свръхестествените неща за нещо нормално. Смятам, че те присъстват. Смятам, че има други измерения, смятам, че не сме сами на тази земя. За това вече има хиляди доказателства. Ужасно много ме интересува тази материя. Супер почитател съм на „Досиетата Х“, разказа тя за себе си.

Тя се обърна и към новия министър на културата Петър Стоянович. „Мисля, че в това министерство той няма да стъпва по минни полета, защото работата, която Вежди Рашидов свърши, е много добра и има една много добре работеща реформа в театъра. Театрите са пълни.

Постигна се един много сериозен бюджет за кино в икономическа криза. Надявам се той да продължи тази работа, да стигне още по-сериозни успехи в културата. Но в киното има още какво да се работи“, каза Петрова.

Тя препоръча създаването на силен регулаторен орган, който да контролира парите, отпускани за правене на филми.