Имах късмет да играя в много български филми, когато не се снимаше толкова, каза Елена Петрова пред Росен Петров по бТВ.

Актрисата заяви, че изобщо не е знаела какво се случва в "Граница", водели я режисьорите. Тогава играе с Лафазанов, Зуека, Чочо Попйорданов, Мариан Вълев  и ветерана Наум Шопов.

После Елена прави "Козият рог", когато е само на 16 г. Актьорът според нея трябва да е много доверчив и това е най-ценното му качество. Без да си наивен, не може да си добър, каза още тя.

Тя призна, че е станала много близка с колегите си Любо Нейков, Марин Янев, Цветана Манева. Любо Нейков подари на своята колежка и приятелка коледна звезда в ефир.

Когато си голям талант, не можеш да завиждаш, разбрах го в последните месеци. Пълно е с Големановци, особено в парламента, откровена бе актрисата.

Славата е мимолетна, анонимността вечна, цитира тя Наполеон. И разкри още, че пази топли спомени за титаните Стоянка Мутафова и покойния вече Калоянчев. Затова е убедена, че между актьорите трябва да има приемственост.

Най-хубавата Коледа за Елена е когато се раждат двете й деца. Актрисата се разплака в ефир, когато Росен й пусна запис с изказване на майка й и брат й. Тя призна, че има грях и не им казва често колко ги обича.

Имам две деца, не мога да си позволя да не запазя детето у себе си, малкото момиченце.

Вярвам в силата на човека и добратата му. Важно е да почнем да пречистваме себе си. Затова България е на това ниво - категорична бе Елена.

Да почнем да гледаме вътре в себе си, да подтиснем егото си, защото това ни стопира. Закотвени сме на битовите желания. Светлината ни показва пътя. Но не бива да губим посоката. Важно е за какво живеем."

Молбата на актрисата към всички бе на Бъдни вечер хората да си спомнят за всички големи актьори, които напуснаха света, и да се помолят за тях - Черкелов, Калоянчев, Наум Шопов, Коста Цонев .

Оцеляването е заради това, че можеш да даваш, каза още Елена. Актрисата призна, че я крепят семейството, децата и работата.

Искам през 2013 г. да направя нови и добри неща, откровена бе тя. Дъщеричката на Елена Изабела разказа в ефир, че иска да става актриса като нея и ще играе Рапунцел.

Синът й Александър призна, че като майка е строга и се кара, когато направят пакост. Тя пък обясни, че е амбициозна като родител, иска да са състезатели.