Лятото на Елена Велевска бе доста динамично и натоварено с много ангажименти и пътувания.

По време на летните партита певицата имаше възможност да представи на живо най-новото заглавие в своя репертоар, “Уволнен си от живота ми”. За това как се е приела песента, тя разказва в новия брой на предаването “Звездно”:

“Много съм щастлива, че всеки път при изпълнението на “Уволнен си от живота ми” имаше бурна реакция от страна на публиката. Сега ще снимам и македонска версия на песента. Мисля, че парчето ще се приеме много добре и в Македония. “Уволнен си от живота ми” е песен, на която залагам, защото е модерна и с ритъм като за нощните клубове.”

Елена Велевска споделя, че винаги се е стремяла да усети пулса на публиката, защото когато има флуиди, няма как нещата да не се случат. Всичко е свързано – песните, публиката и тяхната реакция. Ако уцелиш хубавата песен в точния момент, това е рецептата за успех, на която не може да устои, както публиката, така и изпълнителя. Когато има взаимодействие, успехът винаги е гарантиран. Изпълнителката споделя, че е записала нови песни, защото й предстоят много концерти, както в България, така и за нейните сънародници, живеещи зад граница.

Най-интересният проект, върху който работи в момента Елена Велевска е едно Балканско шоу:

“Нашата идея е да пеем на македонски, на български и на сръбски език. В момента се работи върху една композиция, в която се пее на сръбски език. Надявам се да се получи това, което очакваме – един микс от етно мотиви и модерен ритъм, нещо живо, подходящо за танци. Надявам се, да се хареса. Цял живот експериментирам и винаги се стремя да съм в крак с новостите.”
Тя работи и върху една балада, която ще се появи в първите месеци на 2018 година. Елена Велевска признава, че лиричните мелодии са й любими и много обича да ги изпълнява.