Звездите от "Стъклен дом" са първите добре платени артисти в България.

Екипът на хитовата продукция прибира солидни суми след заснемането на всеки епизод. Най-дълбоко в кацата с меда, естествено, са бръкнали главните герои и това е в реда на нещата. Те направиха поредицата хит, който успешно конкурира по рейтинг турските сериали и удря в земята всякакви риалити формати.

Най-големи са заплатите на Елена Петрова и Юлиян Вергов. Агент на "Супер 19" докладва, че всеки от тях прибирал по 6500 лева на серия. Това означава, че за участието си изпълнителката на ролята на раздвоената Боряна е гушнала точно 143 000 лв. Сумата се начислява на двойки епизоди, които в момента текат един след друг всеки понеделник.

По-малко прибира новият ТВ идол Калин Врачански. Причината вероятно е, че той, за разлика от Елена и Вергов тепърва изгрява. Макар че е главно действащо лице в сериала, Камен Касабов получавал по 4000 лв. Иначе казано - 88 бона тотал или 16 000 месечно при ритъма на заснемане на епизодите.

Такава е заплатата и на съдружника му в МОЛ-а Христо Атанасов (актьорът Георги Кадурин). Веднага след него по хонорар е екранната му половинка Яна Маринова, която се разписвала за 70 000 лв.

"Най-зле" платени са младите актьори Луиза Григорова, Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Радина Карджилова. На тяхното ниво обаче са оценили и по-опитните Красимир Ранков и Стефка Янорова. Причината значи не е в годините, а в ранга на ролите - поддържащи. Всеки от шестимата прибирал по 1500 лв. на серия, което никак не е малко. Ако може да се вярва на нашите източници, математиката показва, че банковите им сметки са набъбнали с 38 000 лв.

Не си мислете, че сме забравили за голямата звезда Стефан Данаилов. Въпреки че в половината епизоди отсъстваше, Ламбо си е опекъл добре работата. Никой обаче не може да каже каква е точната му заплата.

Според нашите агенти половин година преди старта на снимките, Данаилов се е договорил за твърд хонорар от 100 000 лв. Други обаче разнасят, че Майор Деянов прибира много над парите на Елена Петрова и Юлиян Вергов.

Къде е истината за всички хонорари - един продуцент знае...

Тотална мистерия обаче е обгърнала хонорара на Асен Блатечки. Дали защото е нов в сериала или по друга по-сериозна причина, никой от екипа не знае каква заплата получава бившият охранител. Говори се, че му се дава повече от на Калин Врачански, но той пък има по-малко серии, тъй като влезе в Сткълен дом за втората му част и пропусна първите 10 епизода.

Снимка: Никола Борисов за сп. "Жената днес"