Нашият светски репортер Янис Бърдарски взе интервю от поп фолк певицата Елена навръх рождения й ден. Днес - 2-ри август красавицата става на 26. Екипът на HotNews.bg й пожелава здраве, щастие и много успехи в личен и професионален план. Ето какво каза тя специално за читателите в HotNews.bg.

- Турнето "Планета Дерби 2010" е в разгара си. Кажи нещо относно представянето ти там...

- Ако мога да говоря за нещо, свързано с турнето, то е, че наистина сме се постарали с режисьора Людмил Иларионов за сцената и ефектите. Всичко сме измислили заедно. Надявам се на хората да им харесва и да усещат това, което искам да им предам.

- Как решихте с Преслава да запишете "Пия за тебe"?

- Честно казано идеята я имаме от година, година и половина. С Преслава се познаваме доста отдавна. Чакахме подходяща песен и не искахме да притесняваме Велислав Драганински. Искахме, когато дойде моментът той да ни каже - направил съм парче, което се получи много добре. Преди няколко месеца Преси ми се обади и ми каза: "Дай да задействаме нещата, само ги говорим, а нищо не правим". Обадихме се на Велислав и песента беше готова още в началото на годината. Малко се двоумяхме дали да я пускаме, защото почнаха слуховете, че ще имаме дует, а искахме да е изненада. В крайна сметка парчето се получи, направихме му клип и го пуснахме.

- Бихте ли направили и втори дует?

- Да, разбира се! След успеха на "Пия за тебe" няма защо да бързаме и да пускаме светкавично друго парче. Песента е супер успешна и трябва да се търси някоя още по-добра. Всичко е в ръцете на Велислав Драганински и авторите. Много е важно те да имат муза за ново парче.

- На едно участие даже Азис пя вашата песен и то два пъти, явно много й се радва...

- Непрекъснато ми се обаждат мои приятели, които са били на участие на Азис и ми казват как дори след като изпее песента два пъти и участието му свърши, той сяда и пак си я поръчва на от диджейят. Това много ме радва!

- Като стана въпрос за дуети...Би ли направила дует с твоята много добра приятелка и колежка Димана? Тя каза, че иска, но в момента сте залагали повече на самостоятелните проекти. Мисля, че е време да го задействате...

- Направих дуета с Преслава, рискувахме и спечелихме. Въпрос на късмет. Просто намерихме подходящата песен. С Димана имаме идея за дует от много отдавна - може би вече 3 години. Велислав беше направиш едно парче, но тогава на Дими не й трябваше песен в такъв стил. Важно е нещата да се харесват и от двете страни. Трябва да се заемем наистина по-сериозно с осъществяването на идеята си. С Преслава решихме, че "Пия за тебе" ще е лятното ни парче, оставихме самостоятелните си проекти и го пуснахме. Може би наистина Димана работи повече по самостоятелни проекти, а и пусна дует с DJ Живко. Но занапред с най-голямо удоволствие ще запишем обща песен. Ние сме много големи приятелки и няма как да не се получи добре. С Дими сме малко различни като гласове, но пък бихме се допълвали идеално.



- Да очакваме ли нов албум от теб?

- Да! В момента работя по 4 нови парчета. Малко ми трудно откъм текстовете. Като чели станах по-претенциозна. Не за друго, а защото ми се иска да говорим на езика на обикновения българин. Винаги съм се стремяла към интересни и поетични неща, но забелязвам, че има тенденция хората да искат всичко да им казано малко по-простичко.

Трудно е да се направи нещо, което да не е клиширано и тривиално, но пък да е простичко казано. Мисля, че до началото на септември всичко ще е готово. След турнето смятам да си взема една сериозна почивка и мозъкът ми да разпусне. Искам съвсем трезво да преценявам кой текст е най-подходящ за съответната песен. В албума ще събера освен новите 4-ри песни и това, което съм издавала през годината. Мисля, че новите песни ще са достатъчно като бройка, не искам бързо да бъдат изконсумирани.

- В предишния ти албум имаше страхотни песни, които останаха ощетени. Защо се получи така?

- За това говорим. В един момент се получава така, че слушателят много бързо изконсумира новите песни. Той ги чува в албума и няма търпение да изчака да има се направи клип. За да съм конкурентноспособна трябва обаче да мисля за нови неща. Не съм искала да оставям на по-заден план песни като "Ако ти стига", "Жив или мъртъв", "Счупена на две", "Сърцето ми плаче" и "Бавно и бързо". Яд ме е, че не ги клипирах, но може всичките да имат видеоклип. Просто, както казах ми трябавше нещо ново.

- Да очакваме ли нов клип от теб в близките месец, два?

- Разбрах, че цялото това време и средства за направата на една хубава песен и клип трябва да си струват. Не искам да си поставям срокове. За мен е по-важно да пусна тотален хит, а не просто песен. Вадя си изводи, че цялото това бързане и надпреварване във времето на песни губи стойноста на дадено парче. В момента, в които си почина, запиша новите парчета на спокойствие, съгласувам ги с шефовете и авторите им и решим кое парче трябва да се сдобие с клип го снимаме. На мен клиповете ми се получават бързо. Нямам проблем с тях. Работя с режисьора Люси. Веднага щом усетя, че имам парче го пускам.

- Сега ще ти задам няколко по-лични въпроса... Защо се разделихте с Велислав Драганински?


- Ох, Боже... (въздиша).  Защото аз винаги съм казвала и съм смятала, че умея да запазя чистотата на отношенията ми с даден човек, въпреки натоварения график. Не искам да да говоря за себе си и за това, че сякаш съм толкова заета от участия, но просто между участията има и снимки, между снимктие се срещам с дизайнери, композитори, аранжори и текстописци. За мен личните срещи с творците са много важни. По време на нашата връзка се получи така, че аз се прибирам уморена от участия през нощите, а Велислав работи точно тогава. Аз се събуждам и или той, или аз излизаме по задачи. Честно казано ако трябва да бъда честна нямахме време един за друг и тази наша ангажираност натежа на връзката ни. Благодаря на Бога, че съм имала до себе си човек, който да не ме натовари с ангажираността и отговорността, че сме 4-ри години заедно и трябва да се мъчим поради този факт, защото ги има навика и любовта, за които обаче нямаме време. Не искахме да си пречим един ан друг. Когато се разделяхме, неговите думи бяха: "Толкова се борихме за да стигнем до тук, ти трябва да изживееш това, аз не искам да ти преча". Това е самата истина. Няма трети човек, няма драма или интрига. Така в последствие решихме да се разделим. Размисляйки във времето, според мен той е бил прав.

- А той ли е най-голямата ти любов?

- Да! Моля се на Бог да бъда благословена с още една истинска и чиста любов като тази, която имах от страна на Велислав. Много рядко се среща човек, който да те обича толкова и да знае колко много ще ни боли от ряздялата, но въпреки всичко да вземе решение да се разделим, а не да сме нещастни заедно.

- Трудно ли се намира истинска любов в днешно време?

- Ужасно трудно! Аз не съм затворила сърцето си. Много искам да изживея още една силна, истинска и искрена любов, но като чели хората станаха прекалено меркантилни, преднамерени и със задни мисли, артисти, изискващи много, а пък даващи малко. Аз съм човек, който усетя ли, че имам истински човек насреща, се раздавам на 100% - до край, до глупост. До такава степен, че аз се чувствам жива и се храня с моята си любов и дори не очаквам такава любов отсреща. Иска ми се да намеря човек, който поне на 50% да е чист в отношенията си към мен, а не да е фалшив, заради това, че ме дават по телевизията и, че ще бъде гаджето на Елена. Харесва ми една фраза на Преслава, която е много вярна: "Не искам да им вдигам рейтинга". Имаше и една песен на Графа -"Честно в очи". Много ми харесва. Наистина вече забравихме да се радваме на чувствата и на истинските неща от живота. И докато не срещна такъв човек, ще си стоя сама.

- По-добре сама,отколкото зле придружена...

- Точно така!



- Какъв е идеалът ти за мъж? И имаш ли такъв до себе си, защото ми се струва, че умишлено се предпазваш и все още го криеш...

- Идеалът ми за мъж е да е с мъжки характер и с лъвко сърце. Важно е да има добродетели и идеали. Защото в 21-ви век нещата малко се поизкривиха.

Ако трябва да бъда честна от месец има човек, който ми е обърнал сериозно внимание. Виждам, че е отговорен. В момента го усещам искрен, надявам се и занапред да е такъв. Моята професия е много тежка, неговата също. За това не искам да говоря по-конркетно. Господ да е с нас и нещата да се развиват, както искаме и ги усещаме.

- Много жълтини се изписаха за това, че си имала връзка със сина на Емилия Масларова. Кажи нещо по въпроса...


- Искам да ти кажа, че днес бях с брат ми, с който отдавна не се бяхме вижадли и си говорихме точно за това. Казах му: "Не мога да повярвам, че ме свързват с него". Може да съм го срещала, да сме били на една маса и дори да сме седяли един до друг без да знам чии син е. Не държа да знам родословното дърво на всеки човек, с който се запознавам. Тези жълти писаници са пълни лъжи и измислици!

- Има ли приятелство между колежките в "Пайнер"?

- Не знам! Има моменти, в които си казвам: "Да, ето има приятелство". Има и момент, в които се разочаровам тотално и си казвам: "Не, спирам до тук, слагам бариерата и ставам стена". Силно се надявам и вярвам, че все още има. Всяко следствие си има причина. Може би вината е във всяка една от нас, може би в напрегнатото ни ежедневие, а може би в хората около нас, които са жадни за интриги и правят сплетните. Ние също пропсукаме времето между нас - изпълнителите. Да попитаме другата, дали е казала и направила дадено нещо. Иска ми се да разбирам и ужавам всеки един от колегите, от позицията на човек, които усеща цялата тежест на работата ни.

- Имала ли си неприятни ситуации с колежки?

- Не ми се иска да вярвам, че е имало. Аз винаги страня от медийни скандали и обикновено гледам да не се намесвам в никакви лични територии, на която и да е от колежките. Дори и да съм чула клюки и злословия по свой адрес, не искам да вярвам, че са истина. Пак ти казвам, според мен има хора около нас жадни за сеир и циркове, но не бих им доставила това удоволствие да им се връзвам, защото съм над тези неща. Мисля, че съм достатъчно зряла. Смятам, че колегите ми са заети със своите си грижи и проблеми, че да се занимават и с мен.

- Има ли нещо, което не съм те попитал, а би искала да споделиш?


- Какво да споделя? Като чели вече се научих да броя до 10 преди да говоря. Страх ме е от уроки, страх ме е и от това да кажа, че съм щастлива и добре. Единственото, което мога да споделя е, че не съм самотна.

- Имаш ли някаква неосъщтествена мечта?

- Аз съм доволна от това, което ми се случва. Не спирам до тук, но искам истински да се насладя на този миг. Ще работя така, както съм работила досега и се надявам да ми се случват само хубави неща, пък каквото ми е писано, това ще става. Не държа на всяка цена да съм някоя и да имам етикет, че съм някоя. На мен ми е хубаво, когато по участията си виждам усмивките и пламъка в очите на хората. Не го казвам, защото така трябва да го кажа. Аз наистина живея с емоцията на хората. След участие, като пътувам в колата си се чувствам особено щастлива, усещайки, че съм направила и хората щастливи, когато са били с мен. Най-силните ми мечти и желания са в личен план. Всичко, което съм мечтала в професионален план ми се случва. Благодаря на Бога!

- Пожелай нещо на читателите в HotNews.bg…

- Имам една максима в живота и ми се иска да им я кажа: "Радвай се на това, което имаш днес и се бори с чест и достойнство за това, което искаш да имаш утре, за да си с гордо вдигната глава, когато го постигнеш”. Да бъдат здрави и Господ да ги пази!