- Нора, през какви трансформации мина твоят стил от първите ти стъпки на модния подиум до днес?

- Малко съм консервативна относно визията ми. Придържам се към класиката и трудно експериментирам с външния си вид.

- Дългата коса и най-вече бретонът са ти запазена марка открай време, има ли други елементи от стила ти, които не би променила?

- Не бих променила елегантния стил на обличане, както и поведението си – най-вече лъчезарната усмивка, която имам и с която успявам да завладявам и да зареждам с позитивизъм хората около себе си.

- Ползвала ли си съветите на стилисти досега?


- Да, но само когато съм снимала корици за списания, защото в такива моменти се налага да се съобразя с концепцията, която има медията. През останалото време залагам на собствения си стил.

- Къде предпочиташ да пазаруваш? Планираш ли всеки шопинг или си падаш повече по спонтанните покупки?

- Пазарувам навсякъде, но не постоянно. Правя шопинг два пъти в годината – за сезон пролет-лято и за есен-зима. Обикновено пътувам в чужбина и купувам само необходими неща. Обичам да съм в компанията на приятели. Според мен не е важно какви дрехи носиш, а какво си успял да направиш и оставиш след себе си.

- Всяка жена има в гардероба си дрехи, които никога не е обличала. Кои са тези неща в твоя гардероб и спомняш ли си как си се „подхлъзнала” да си ги купиш?

- Аз съм практична и разумна в пазаруването и никога не купувам нещо, от което не се нуждая. Рядко се случва да пазарувам, но когато го правя, е целенасочено – тоест, имам нужда от дреха, чанта или нещо друго. Разбира се, случвало се е да си купя дрехи, които не обличам веднага, но това не ме притеснява, защото рано или късно им идва времето да бъдат облечени.

- Как изглежда гардеробът ти – отделно помещение ли е, щендери или нещо друго?


- На този етап дрехите ми са разположени в гардероб. Мястото ми е крайно недостатъчно и затова работя по въпроса за осъществяване на стая гардероб.

- Какво правиш със старите си дрехи?

- Подарявам ги на приятелки.

- Успя ли да заразиш и съпруга си Владо Манчев с вълнения на тема мода?

- Не.

- Кой е най-странният за теб лично аутфит, в който си се виждала (да речем заради ревю или фотосесия)?


- Не съм имала такъв. Преди всичко държа да бъда себе си.

- Спомняш ли си някакви твои модни гафове? А коя е визията, с която най-много се гордееш?

- Модни гафове нямам. Моята визия е елегантен стил. Имам свой собствен изграден стил. Не подражавам на никого. Чувала съм да казват „Това е стилът „Елеонора Манчева”, а не конкретна марка. Това ме ласкае.

Източник: в. "Монитор"