Ели Гигова се завърна на екран в сутрешния блок на БНТ и даде първото си интервю за списание LOVE style. Тв водещата две години не бе в България, а причината за това разкри самата тя. „Завърших магистратура в Колумбийския университет в Ню Йорк – каза Ели Гигова пред списание LOVE style. Това беше моя много голяма мечта. Направих го, защото исках да имам по-задълбочени познания за публичната администрация и за световната политика.”


Докато тя бе отвъд Океана медиите тук писаха, че е имала любовна история с американец. „Мога да потвърдя само, че имах връзка в Америка, но тя приключи, защото реших да се завърна в България – призна Ели. Няма как да се поддържа дистанционно. Правила съм го, когато бях по-малка, но не се получи. Това е, което ще кажа по тази тема. Сега нямам приятел. Смятам, че съдбата ще си изиграе ролята и когато тя реши ще ми изпрати човека за мен. Не търся никой. Знам, че като дойде моментът, той ще ме намери.”

На тв водещата обаче не й липсват приятни изненади. За последния си рожден ден тя получила 601 рози от таен обожател, който дори не оставил картичка със своито име. „Нека се обади, поне да му благодаря” – заяви Ели Гигова.
А на въпроса дали е готова да стане майка журналистката отговори така:”Всяка жена има моменти, когато иска да има дете. В други обаче съм се питала дали мога да му дам всичко, след като фокусът ми е насочен главно към кариерата. Аз самата предпочитам да имам бебе, когато наистина съм готова да му се отдам, а не да го оставям на гледачки. Татко, разбира се, че иска внуче, но той никога не се бърка в моя живот. Оставил ме е сама да решавам какво да правя.”