Британската звезда сър Елтън Джон станал мишена на наемен убиец през 2003 г.

До това се стигнало, след като се пошегувал публично с брака на Лайза Минели и вече покойния филмов продуцент Дейвид Джест. Това вбесило бившия съпруг на пеещата актриса до такава степен, че се свързал с килър.

Макар ситуацията да се разиграва отдавна, преди дни най-добрият приятел и бодигард на Джест – Имад Ханди, разкри неосъществилия се план.

„Дейвид се свърза с килър, който да елиминира Елтън. Никой не знаеше името му, но той твърдеше, че има приятели, които ще го направят за 40 хиляди паунда.“, разказа пред The Sun on Sunday той.

Ханди дори е имал задачата да провери дневника на изпълнителя на Rocket Man, за да разбере къде ще е следващото му участие в Лос Анджелис, където щяло да се извърши покушението. В крайна сметка, съвестта на бодигарда взела превес и той успял да убеди Джест да се откаже. Така Елтън Джон имаше възможността да отпразнува 7-ия си юбилей тази година, редом до семейството си и прочути приятели като Лейди Гага и Джони Деп.

Дейвид Джест е четвъртия съпруг на звездата от „Кабаре“. Двамата минават под венчилото през 2002 г. Още на втората година от брака им, той завежда дело срещу носителката на „Грами“ за 10 милиона долара, твърдейки, че тя го нападала, тъй като била алкохоличка. На 12 април миналата година, продуцентът е намерен мъртъв в хотелска стая, вследствие на сърдечен удар.