Елтън Джон планира да се срещне с руския президент Владимир Путин по време на посещението си в страната.

"Отивам в Русия през ноември и ще опитам да се срещна с Путин и да говоря с него. Не зная дали ще има полза. Но ако не изградиш мост, не е добре да издигаш стена и да казваш, че няма да говориш с тези хора. Проблемите могат да се разрешават само, ако говориш с хората", обяснява намеренията си той.

Сър Елтън Джон смята, че Исус щеше да одобри еднополовите бракове, съобщава ''Контактмюзик''. Певецът твърди, че Исус би одобрил хомосексуални духовници, ако беше жив днес.

"Ако Исус Христос беше жив днес, като човек християнин и велик човек, какъвто е бил, щеше да каже, че това може да се случи. Той е бил изпълнен с любов, състрадание и прошка и опитвал да обедини хората, а точно това трябва да бъде църквата", заяви Джон пред ''Скай нюз''.

Певецът, който заедно с партньора си Дейвид Фърниш отглежда две деца, Закари и Илайджа, смята, че църквата заслужава похвала за постигналия напредък в последните няколко години, но че все още има дълъг път, докато духовенството започне да приема повече правата на хомосексуалните.

"Докато съм жив, ще се боря за правата на тези хора", сподели Джон.