Елтън Джон избра режисьор на реклами да снима дългоочаквания му биографичен филм.

Певецът работи с партньора си и филмов продуцент Дейвид Фърниш и със сценариста Лий Хол по лентата "Рокетмен", която ще разказва историята на живота и кариерата му чрез неговата музика.

Представители на продуцентската компания на Джон Рокет Пикчърс съобщиха, че Майкъл Грейси ще бъде режисьор на проекта.

Грейси е известен с музикалните си и изпълнени с танци реклами, включително за марката минерална вода Евиан, но това ще бъде първият му игрален филм.

"Всички познават и обичат музиката на Елтън Джон, но истинската история на живота му е толкова невероятна, че може да бъде определена единствено като фантазия. Неговото пътуване от невъзможния мечтател до славата и неконтролираните ексцесии е нещо, което само музикален филм може да улови и съм много развълнуван, че ще бъда човекът, който ще разкаже неговата история", сподели Грейси.

"Майкъл има иновативна, творческа и завладяваща идея за филма. Той иска да създаде преживяване, което изненадва и вълнува зрителите и веднага разбрах, че той е идеалният режисьор, който да ги отведе на това пътуване", заяви генералният директор на Рокет Пикчърс Стив Хамилтън Шоу, пише БГНЕС.