Като всяка уважаваща себе си примадона сър Елтън Джон пристига за концерта си в столичния стадион „Локомотив" на 13 юли с 20 куфара, пълни със сценично облекло.

Гей иконата на поп музиката изрично е предупредил организаторите от "София Мюзик Ентъртейнмънт" личната му гардеробна да е достатъчно голяма, за да побере всичките му лъскави парцалки.

За приятния престой на звездата, непосредствено преди излизането му на сцена ще бъдe обособен луксозен апартамент с 3 просторни помещения в бекстейдж зоната: лична гримьорна, стая за отдих и гардеробна. Подът на всяка от стаите трябва да бъде покрит с червен килим. 

Помещенията задължително трябва да са снабдени с подходящ брой кокетни настолни лампи с воали и енергоспестяващи крушки, за да се избегне флуоресцентно осветление на тавана.


 
Не по-малко интересни са изискванията на Елтън Джон относно неговата стая за отдих. Тя ще бъде обзаведена с разкошна дизайнерска колекция бели мебели, които съобразно личните вкусове на певеца няма да бъдат с кожено покритие. „Душата" на личната му обител пък е бяло кресло с кашмирени нишки във викториански стил, което музикантът купи миналата година и което неизменно пътува с него до всички дестинации от световното му турне. В своеобразния малък дворец на разположение на сър Елтън ще бъдат още: персонална телефонна линия за връзка с всички точки на света и 42-инчов плазмен телевизор със сателитна чиния с достъп до спортни канали.

За личния комфорт на звездата ще допринасят и поисканите от него 4 двуметрови палмови растения и огромна квадратна ваза с микс от свежи цветя и бели декоративни камъчета на дъното. Любопитно е, че в букета не трябва да присъстват каквито и да е лилии, карамфили, хризантеми или маргаритки. Вазите в личната гримьорна на Елтън Джон ще са 7 на брой, всяка с по 7 рози: 2 бели и 5 червени, с еднаква дължина на дръжките и без листа.

Иначе издигането на сцената на ст. „Локомотив" ще започне 4 дни преди концерта - рано сутринта на 9 юни (четвъртък). В бекстейдж зоната ще бъдат разположени 25 тенти, където ще кипи усилен организационен труд. А отговорният екип, който ще се грижи за изпълняването на проекта за концерта до последния детайл, наброява 150 души.

Продукцията на шоуто се побира в 30 тира и 20 автобуса: такъв е броят на превозните средства, с които пътува ценната екипировка за световното турне и до останалите дестинации с участия на поп иконата това лято. 4 от автобусите са за бенда. На разположение на сър Елтън Джон и неговите музиканти ще са и 2 суперлуксозни лимузини BMW.