Елтън Джон отпразнува 70-годишния си юбилей в събота в компанията на знаменитости, като Лейди Гага, Стиви Уондър и Кейти Пери, съобщи Контактмюзик, цитира БТА.

Семейството и приятелите на изпълнителя на хита "Rocket Man" присъстваха на парти в музея "Хамър" в Лос Анджелис. Те помогнаха да се съберат пари за фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон и отбелязаха 50-годишното му партньорство с Бърни Топин в композирането на песни.

Кейти Пери, Хайди Клум, Дакота Джонсън, Матю Морисън, Райън Филип, Нийл Патрик Харис и съпругът му Дейвид Буртка бяха само част от присъстващите. Стиви Уондър изпълни песента си "Happy Birthday" от 1980 г. в компанията на Лейди Гага. Той изпя и песента "Daniel" на Елтън Джон от 1973 г., а Лейди Гага представи хита си от 2011 г. "Born This Way". На сцената се качи и Брайън Адамс, който изпълни "Rocket Man".

Елтън Джон винаги е обичал празненствата за рождените си дни и беше развълнуван, че може да отбележи годишнината си, докато все още прави това, което обича.

"Искам да напредвам през цялото време с нещата, които създавам, в съвместната си работа с творци и също с новите откритията на изпълнители. Мисля, че възрастта е незначителна, при условие, че поддържаме живи умовете си, като оставаме отворени към новите неща. Мога да съм също толкова развълнуван от нов изпълнител, който ми представя демото си, колкото и от нов запис на един от моите музикални герои. Бих се развълнувал от това, че ще свиря в нов град, където никога не съм бил, или от това, че ще посетя отново място, което познавам добре, и ще видя как се е променило", каза певецът в свое изявление.

Елтън Джон допълни, че е по-щастлив от всякога на този етап от живота си.