Холивудската звезда Елън Пейдж, която получи номинация за Оскар за ролята си във „Джуно”, съобщи, че има хомусекслуални наклонности.

Това се случи по време на конференция във Лас Вегас, на която се дискутира как може да се помогне на младежите с нетрадиционна сексуална ориентация да съобщят публично и да се справят с първите реакции на отхвърляне в обществото.

„Уморих се да се крия и се уморих да лъжа като избягвам директния отговор", категорична беше 26-годишната звезда. Това предизвика бурните овации на участниците във форума.

„Днес съм тук, защото съм гей. И защото може би мога да променя нещо - да помогна на останалите да имат един по-лек и изпълнен с надежди живот. Освен това чувствам лично задължение и обществена отговорност”, допълни Пейдж.

В речта си младата актриса подчерта, че години наред е страдала, защото се е страхувала публично да признае сексуалната си ориентация. Тя посочи, че днес тази болка е вече в миналото.

Актрисата се прочу с ролята си на бременна тийнейджърка в Джуно. След това тя получи покани за участия в шедьовъра на Кристофър Нолел – Генезис, а взе участие и в X-Men: The Last Stand.

В момента тя работи над Freeheld. В този филм тя ще се превъплъти в нелечимо болна полицайка, която се опитва да прехвърли пенсионните си спестявания на хомосексуалната си партньорка.