Елза Парини тръгна на лов за травестити.

Варненската ексцентрична персона кани себеподобни на кастинг за "Травестит Айдъл", който ще се проведе на 14 април в ID club във Варна от 22.30 часа.

Шоуто ще излъчи фаворити, които имат възможността да станат част от нейните артистични програми в модерната верига заведения.

"Идеята е да дадем възможност на всеки било то гей или хетеро да се облече като жена и да изрази себе си. Това често се случва по купони, момчетата карат приятелките си да ги обличат и гримират", обяснява Парини. Шеговито подхвърля, че с шоуто "Травестит Айдъл", иска да помогне на многото момченца, които тайно и се възхищават и искат да бъдат като нея. "Така както момиченцата искат да приличат на Камелия, Глория и т.н.", смее се Елза.



Шоу травестита подчертава, че преди всичко ще търсят творчески и артистични личности, но очакват и тези, които искат да се яват просто, за да си начешат крастата. Всеки талант, който заслужава внимание, при негово желание управата на микс клубовете ID в София и Варна, ще го ангажира в бъдещите си проекти.

Относно визията и трябва ли травестита да е красив, за да направи по-голямо впечатление, Елза е категорична, че търсят нестандартни лица, а не клишета.

"Търсим българската Лейди Гага. Няма да се впечатлим от красиви момчета в рокли, имитиращи Галена и Преслава.

Иска ни се хем да стане весело, хем да намерим някой скрит талант. Търсим клубна визия, даже и да не е перфектна, то наченки или опит на някой да бъде различен ще бъде забелязан. Разбира се грациозното излъчване, нежност, плавност на движението, умело придвижване с токчета и т.н. са част от критериите", обяснява екстравагантният мъж на токчета.

Варненският травестит обаче е предубеден, че на конкурса може да се появи нова Елза Парини. "За 15 години не се появи, та едва ли сега", скептичен е той.

Неотдавна у нас гостува трансексуалната Аманда Лепоре. Парини в никакъв случай обаче не я дава за пример.

"Всъщност това не е травестит, не е и жена, това е едно изгубено същество. Изгубило се е по пътя към клиниката за пластични интервенции и магазина за пудра, и сега до края на живота си ще се лута между тях. Говорих с мои близки приятели от клубните среди в Ню Йорк, отдавна има нови звезди, които са я засенчили и са доста по-известни в момента от Аманда. Това е причината и да се съгласи да дойде тук, тъй като вече в Щатите никой не и обръща внимание", лаконична е родната блондинка.

Парини смята, че не е проблем и български травестит да има международни изяви. Нужен е само продуцент, който да го подготви и агент, който да го продаде на световната сцена.

За момента журито на "Травестит Айдъл" се пази в тайна, но най-голямото жури за един артист е публиката, така че Елза съветва кандидатите да направят всичко възможно, за да грабнат вниманието на гостите.

"Може би знаете, че Ру Пол има риалити шоу в Щатите, по един доста популярен кабелен канал на Showtime, Bravo Chanel. Там той също търси и помага на млади таланти да станат звезди. Целта на нашето шоу "Травестит Айдъл" е същата"", заключава нестандартният мъж.