Актьорски качества и музикални заложби комбинира Ема Стоун в новия си филм „Ла ла ленд”.

Премиерата на мюзикъла се състоя на кинофестивала във Венеция, където освен с визия на червения килим звездата впечатли и с отлично присъствие пред камерата. В лентата тя се превъплъщава в момиче, опитващо се да пробие в света на театралното изкуство. До какви височини в нотите може да достигне и как се справя зад пианото в „Ла ла ленд” изпробва и холивудският сексимвол Раян

Гослинг, с когото на големия екран Ема си партнира за втори път.

Наивност и невинност, вплетени в едно, ни демонстрира с проекта си режисьорът Деймиън Чазел. Мюзикълът вече се радва на положителни оценки от страна на кинокритиците, като дори се спряга за някои от най-големите награди на фестивала. Форумът продължава да отстоява репутацията си на откривател на качествени продукции, които впоследствие завоюват и оскари. Сред тях попадат заглавия като „Гравитация”, „Бърдмен” „Спотлайт” и др.

По думите на директора на фестивала Алберто Барбера и „Ла ла ленд” вече е фаворит за награда от американската филмова академия. Междувременно с нетърпение мюзикълът се очаква и от любителите на седмото изкуство в САЩ, където вчера стартира 41-ото издание на кинофестивала в Торонто.

Ема Стоун пък се надява, че лентата ще отдалечи младите хора от циничния им поглед към живота.

„Героите може и да проявяват цинизъм по повод това, през което преминават, но филмът съвсем не е циничен. Той е посветен на мечтите, надеждите и работата, за да ги постигнеш. Младите са се отдали на цинизъм, присмиват се на всичко и откриват само несъвършенства. Надявам се, че вместо това филмът ще им покаже, че е по-добре да мечтаят и да работят здраво, за да осъществят това, за което бленуват“, категорична е актрисата.