Трейлърите и плакатите, които ни подгряват за предстоящата премиера на „Красавицата и Звяра“ доказват, че Ема Уотсън е перфектната Бел.

Оказва се, че преди години, актрисата е била поканена да изиграе една много по-различна Дисни героиня.

Уотсън е имала шанс да изиграе Пепеляшка в игралната адаптация на режисьорът Кенет Брана, но тя отказала ролята, защото не е смятала точно тази Дисни принцеса за достатъчно добър модел за подражание.

„Не знаех, че ще снимат адаптация на „Красавицата и Звяра“, когато отказах участие в проекта – каза Ема пред списание Total Film – Но когато ми предложиха Бел, почувствах, че нейният характер прилича на моя много повече, отколкото този на Пепеляшка. Бел е любопитна, състрадателна и непредубедена. А това е модел за подражание, който наистина бих искала да пресъздам, ако ми се даде шанс“.

Макар че Ема е била притеснена как точно ще изиграе Бел, тя е работила в близко сътрудничество с режисьора на филма Бил Кондън, оформяйки образа й на жена с „будещо възхита неподчинение“.



„По странен начин, тя предизвиква наложените норми и аз намирам това за много вдъхновяващо“, обясни Уотсън.

Както виждаш, образът на игралната Бел е много по-феминистки настроен, отколкото този на анимационната, пише Cosmopolitan.

Това е ясно и от потвърждението на Уотсън, че историята на Бел е леко променена и всъщност я е изобретателят във филма, а не баща й, както е в оригинала.