Драматичната истина за раздялата на Емануела с бащата на второто й дете - Димитър Динев, най-после излезе на бял свят.

Певицата е живяла в истински кошмар с мъжа, който твърдял, че я обича и иска да свие с нея семейно гнездо. Въпреки любовните си обяснения той й е посягал. Точно това се е случило и съвсем наскоро след последния им опит да се съберат и да живеят като нормално семейство.

Младият Динев не можел да контролира нервите си, разказа Емануела в предаването на Николета Лозанова „Папараци". При всяко пререкание с майката на детето си той прибягвал до едно и също средство - шамарите. Емануела живеела с него под постоянен страх, че може да предизвика гнева му. Той я цапардосвал, а след това се впускал да се извинява, като се опитвал да я убеди колко много я обича и обещавал, че вече никога няма да й посяга. Последният случай обаче минал всички граници.



След раздялата им Емануела и Димитър правят опит да се съберат. Той й се зарича, че повече никога няма да я остави, но покаянието му трае твърде кратко. Според Емануела вина за скандала им има неговият най-добър приятел Иван, ала певицата така и не уточнява по каква причина. Между бащата на детето й и синеоката чалгаджийка се стига до батална сцена, заради която Емануела стяга за последно куфарите и се изнася с бебето, което му роди точно преди година. Сега живее сама с двете си деца.

Емануела е известна със сприхавия си нрав и остър език, но и с това, че много бързо махва с ръка на лошото и лесно прощава. Тя била склонна отново и отново да дава нови шансове на любовта си с Димитър. В името на детето им лесно забравяла боя, унижението и болката. Всеки път обаче приказката започвала вълшебно и свършвала като кошмар. За това допринасяли и много ухажори на хубавата певица, от които Динев-младши бясно я ревнувал.

Младото семейство е окончателно разделено за радост на майката и бащата на Димитър, които така и не приеха снахата си, категорични са приятели на фолк певицата.
За Емануела се говори, че е новата любимка на Митко Пайнера, защото не спира да работи. Тя е една от певиците с най-много участия в компанията му. Прави го не за чест и слава, а защото иска двамата й синове да имат най-доброто, а и двамата са без бащи, които да й помогнат да им го даде. „Затова на Еми й се налага да работи много, тя не може да разчита на друг освен на себе си", твърдят нейни близки.