Лют спор се завихри в коментарното студио на ''Къртицата''. Поводът за него беше опитът на културолога и медиен експерт проф. Мирослава Кортенска да направи анализ на посланията в попфолка и поведението на една от бившите участнички в ''Къртицата''.

Проблемът беше, че обект на този анализ стана устатата Емануела.

Певицата, която вече не участва в играта, сподели, че още не е простила на 100 Кила за агресивното му поведение. Според нея е недосутимо да се посяга на жена. Колкото до обидите от нейна страна към него, тя се оправда така:

''Джордан ми е казал, когато искам да обидя някой ром, да го нарека ''циганин'' или ''мангасар''. А Джордан също е ром".

Тъкмо по темата за възпитанието се намеси Кортенска, която попита певицата коя книга е чела за последно. Оказа се, че по време на престоя си в ''Къртицата'' тя е изчела цели две – една за манипулиране на хората и друга за това, че мъжете си падат по кучки, ''каквато съм аз'', констатира певицата.

Кортенска обаче не прие обяснението и изтъкна вулгарните текстове, които Емануела пее. Като този за таралежа в гащите. Културологът не прие и обяснението, че това е само метафора, защото ''с вашите кръшни движения'' посланието вече било друго.

Забележките и анализа на попфолка отприщиха Емануела. Тя започна да се възмущава от това, че хората си правят погрешни асоциации с евтини жени, мутри и т.н.

''Това е било едно време. Попфолкът много е ерудирал'', скочи тя.

В спора се включи и мъжът й Никола, който упрекна Кортенска, че не е възпитана, защото говори ту на ''ти'', ту на ''вие''. Освен това се зачуди как така не понася попфолка, пък го познава в детайли.

''Те такива като нея след 12 ч. са на масата в ''Син сити'', ама сега трябва да покажат колко са гадни'', пригласи му Емануела.

Кортенска изобщо не се предаде и продължи с дълбокия си разрез на посланията, които кръчмарското изкуство отправя към младежта. И с критиките си конкретно към Емануела.

''Дреме ми точно между панталона. На таралежа'', тросна се певицата.

В спора относно възпитанието се включи и Марта Вачкова.

''Аз например се боря да не кажа нищо за тия отвратителни неща, които Мира Кортенска е писала за мен. И се чудя какви пари й дават, за да пише това'', каза водещата.

Тя се опита да помири враждуващите като им каза, че никой не е длъжен да харесва всякаква музика. Самата тя не понася чалга, но си общува с Емануела и често я кани в предаването си. цитира blife.bg.