Пет дни остават до края на свободното SMS гласуване и до кастинга на кандидатите в конкурса за красота “Мис и Мистър УНСС 2010”, които ще определят участниците в полуфинала на шоуто на 26 април (понеделник) в аула “Максима” на УНСС.
Интересен е фактът, че за първи път най-красивите студенти на УНСС ще бъдат избрани от жури и чрез SMS гласуване.

Общо 80 кандидати - 40 момичета и 40 момчета, подадоха заявки за участие в кастинга, който ще се състои на 12 април (понеделник) в Cotton club в Студентския град.

Според тазгодишния регламент на събитието до полуфиналната вечер ще бъдат допуснати по 12 души в двете категории.

По 8 участници съответно в категориите “Мис УНСС” и “Мистър УНСС” ще бъдат определени от фолк певицата Емануела, “Мис България 2005” Роси Иванова, “Мистър България 2006” Лъчезар Иванов, манекенката с най-голям естествен бюст Гери Дончева, спортният агент Георги Градев и старозагорският депутат от ГЕРБ Иван Колев.

Съгласно условията за провеждане на конкурса 4-те момичета и 4-те момчета с най-много гласове от гласуването с SMS на кратък номер 1915 за всички мобилни оператори, също ще участват в полуфинала. Цената на 1 SMS e 1,20 лв. с ДДС, като крайният срок за гласуване е 12 април (понеделник). За целта е създаден специален интернет сайт: www.beauty.unwe-sc.org, в който се съдържа пълната информация за кандидатите и историята на “Мис и Мистър УНСС”.

Големият финал на конкурса ще се проведе на 3 май УНСС, а градусът на настроението ще повишават Румънеца и Енчев.

Медийни партньори на “Мис и Мистър УНСС 2010” са Sportal.bg, Hotnews.bg, Men.bg, Woman.bg и радио “Дарик”, а официален спонсор на събитието е дискотека “The Cotton Club” в Студентския град.