На 12 април в резултат на свободно SMS гласуване и проведения кастинг на кандидатите в конкурса за красота “Мис и Мистър УНСС 2010”, бяха определени по 12 души - полуфиналисти в двете категории, които ще участват в полуфинала шоуто на 26 април (понеделник) от 18:30 ч. в аула “Максима” на УНСС.

Общо 82 кандидати - 41 момичета и 41 момчета, подадоха заявки за участие в кастинга, който се състоя в дискотека Cotton club в Студентския град.

Пълната информация за кандидатите и историята на “Мис и Мистър УНСС” се съдържа в интернет сайта на събитието: www.beauty.unwe-sc.org.

По 8 участници съответно в категориите “Мис УНСС” и “Мистър УНСС” бяха избрани от фолк певицата Емануела, “Мис България 2005” Роси Иванова, Гери Дончева от “Станция Нова”, спортният агент Георги Градев, Христо Христов, управител на “Darik Web” и Калоян Димитров, председател на Студентския съвет при УНСС.

Съгласно условията за провеждане на конкурса 4-те момичета и 4-те момчета с най-много гласове от гласуването с SMS също достигнаха до полуфинала.

Според регламента за провеждане на конкурса вече тече гласуването с SMS на кратък номер 1915 за всички мобилни оператори, в резултат на което 2-те момичета и 2-те момчета с най-много гласове ще се класират директно за големия финал на 3 май (понеделник) в аула “Максима” на УНСС. Цената на 1 SMS e 1,20 лв. с ДДС, като крайният срок за гласуване е 26 април (понеделник).
По 6 финалисти съответно в категориите “Мис УНСС” и “Мистър УНСС” ще бъдат избрани от авторитетно жури.

Медийни партньори на “Мис и Мистър УНСС 2010” са Sportal.bg, Hotnews.bg, Men.bg, Woman.bg и радио “Дарик”. Официален спонсор на събитието е дискотека “The Cotton Club” в Студентския град, а спонсори са Xes.bg, Underground, Angel Faces, Smart travel, Avant-X Wizzy Cast.