Тази седмица специален гост в “Автограф” е Емануела. Певицата споделя впечатления от видяното и преживяното в Америка, където беше на турне неотдавна. Много е доволна от концертите, които е изнесла там и от отношението на българите към нея. Но като цяло Щатите не са й любима дестинация.

“Не ми хареса начинът на живот на американците. Имах чувството, че живеят на място, където са вкарани в някакви правила, без чувства, без емоции. Много са прагматични, никой с никого не си говори. Ако погледнеш някого или го заговориш, може да те осъди, че имаш някакви сексуални намерения например. Живеят много забързано, особено в големите градове”, казва Емануела.



Другото, което й е направило голямо впечатление е това, че където и да ходиш, през каквато и институция да минаваш, винаги американските граждани са с предимство пред всички останали. Дразни я това, че при нас е точно обратното - даваме път на всички чужденци, след това слагаме нас българите, което според певицата е доста грозно.

Емануела е твърдо против да подражаваме на американците и да робуваме на някакви наложени от тях модели на поведение. Тя казва, че е патриот и уважава всичко българско и родно, защото всичко при нас е по-хубаво – и природата, и хората с техните емоционални състояния. Такива студени хора като американците не й харесват.

“Иначе концертите минаваха много добре. Нашите българи са много готини, те са зажадняли за музиката ни, за купоните, които са в България, за нещо истинско, за нещо, което да ги докосне по някакъв начин. Защото там те живеят в много студен откъм емоции свят. От една страна на мен ми беше много забавно, но от друга страна ми беше мъчно, защото ми се иска тези млади хора да си бъдат в България”, споделя изпълнителката.



Наред с професионалните ангажименти Емануела успява да отделя време за двете си деца. Казва, че големият й син вече е достатъчно пораснал, няма нужда от специални грижи и определено предпочита да е с приятелите си. Певицата ревностно пази в тайна всякаква информация, свързана с него. Не издава нито как се казва, нито на каква възраст е.

“Не искам да говоря за него, защото това съм го обещала на баща му, на себе си и на него. Той иска да е далеч от медийното пространство, не иска да се споменава за него. И аз смятам, че това е правилно, защото по този начин той расте в една нормална среда и има нормално детство. Израстна като едно много добро дете и вярвам, че от него ще стане достоен човек. Има си негов живот, собствени планове, иска да учи в чужбина. Обожава музиката, но се увлича по компютърна техника. Когато правя песни, се допитвам до него. И той ми казва, според това какво харесват тинейджърите – “тази песен ще стане, тази не”, казва още Емануела в “Автограф”.

Източник и сн.: Planeta.tv