- Има ли я още конкуренцията между Емануела и Алисия, коя е по-добрата?

- Не! Няма такава, защото ние сме много различни като жени и като изпълнителки. Тя е с тъмни очи и руса коса, а аз съм със светли очи и тъмна коса. Аз съм по-висока, докато тя е тип "бонбонче". Не мисля, че може да се каже: Емануела и Алисия са конкуренция. Напротив, мен ме харесват един тип хора, докато при нея са други.

- Кои други изпълнителки чувстваш близки?

- Софи Маринова.

- А има ли такива, които не можеш да понасяш?


- Е, има, но няма да цитирам имена. Но са от други музикални компании. Не мога да кажа, че не ги понасям, по-скоро не се интересувам от тях. Все ми е тая! В конкуренцията няма място за сърдене и мразене - всеки се опитва да направи хитове и да се хареса на хората. С Алисия, Джина Стоева и Ивена, с които сме в една фирма, трябва да се разбираме и да сме в един екип, но дори и тогава всеки трябва да гледа себе си.

- С Алисия дует ще направите ли?

- Не съм обмисляла подобен проект, но много хора ме питат. Защо не? Ще е много интересно.

- Твоите песни какви са - кавъри на хитовете от съседни балкански държави или авторски?

- Аз нямам кавъри, песните ми са авторски. Но пък за сметка на това моите хитове ги крадат - две парчета в Румъния, едно в Албания... Сърбите и румънците ми взеха "Късам ти нервите". Новото ми парче също е авторско и мисля, че така трябва да се работи.

- Какви мерки вземаш, за да спреш тези обири?


- Тези неща са към "Ара мюзик". Аз съм изпълнител и дивидентите, които печеля, са само като певица. Музиката и аранжиментът са на Оцко и на моите продуценти. За тези кражби трябва да се обърнете към тях.

- Дълги години наши фолкизпълнители крадяха хитове от съседните страни. Сега те вземат от нас. Това не е ли вид "възмездие"?


- Ами и аз, като си харесам някоя чужда песен, ми се дощява да я направя. Не го намирам за нещо лошо. Защо да не направиш някое от парчетата на твоя роден език?! Естествено, трябва да се плащат правата на авторите, защото с кражбите е малко кофти.

- А защо преди година беше решила да напускаш "Ара мюзик"?

- Нещо бях изнервена и ядосана... Беше ми много изморено в този период от време и се уплаших, че трябва да ходя на участия из страната.

- Колко още ще продължаваш с пеенето?

- Цял живот! Колкото повече се занимаваш, толкова повече ти харесва. Това е нещо, което не се вписва в представата за време.

- По едно време се беше захванала с актьорска кариера - участва в сериала "Къде е батко?". Обмисляш ли отново да се развиваш в тази сфера?

- Харесва ми и ще продължавам да се занимавам. Имам предложения, но още не съм приела нито едно, защото не съм преценила кое е точно за мен. Едното е за сериал, а другото - за филм. Предложенията идват от Холивуд и Италия. Продължавам да мисля, но не искам да разкривам нищо повече.

- Много си потайна. Да поговорим тогава за любов.


- Любовта е екстра! Любов има навсякъде.

- Кога ще е сватбата ти с Денис?


- Скоро ходих на врачка и тя ми каза, че тази година, която идва, не е хубаво да се женя. Ние сме сгодени, живеем заедно и това си е един вид брак, така че подписът може да бъде отложен. Не се знае, може и да не послушам врачката, въпреки че аз съм суеверна...

- Доколкото знам, ти ходиш на врачки само за забавление и не им вярваш.

- Абсолютно. И затова трябва първо да го обсъдя с Денис. Той вече ми е предложил и държи да се оженим. Със сигурност ще има сватба.

- Не се ли страхуваш от сватби, след като преди години си била зарязана пред олтара?


- Не, не. Все пак с Денис живеем заедно и той и да избяга, няма къде да отиде, защото трябва да се върне у нас. А иначе е при мен, защото няма как да живеем у тях заедно с майка му и баща му.

- Вярно ли е, че сте много добри приятелки с майката на Денис, Диди?


- Да, така е. С нея мога да си говоря за всичко. Чувствам я повече като моя приятелка, отколкото като роднина.

- Кажи веднъж завинаги, имала ли си връзка с Виктор Касъмов, който е баща на годеника ти и собственик на "Ара мюзик", която те продуцира?

- Разбира се, че не е вярно! Как мога да имам връзка с Виктор Касъмов и след това да съм със сина му?! Двете неща взаимно се изключват. Това е най-абсурният слух, който съм чувала, макар че шефа ми го спрягат с всяка една изпълнителка. В нашия бранш тези клюки са нормални и затова никога не съм им обръщала внимание.

- А със Слави Трифонов имала ли си връзка?


- Не, никога не сме имали връзка.

- Да продължим темата - разкажи за връзката си със Стойчо Младенов-младши.

- Чакай първо аз да те питам - откъде знаеш, че съм имала връзка с него?

- В едно тв интервю ти сама си го призна.

- Със Стойчо сме много добри приятели. Това за връзката ни беше пиар на една журналистка, която нямаше какво да напише и решихме с него да кажем, че сме гаджета. И след това го повтаряхме постоянно. Никога не е имало нищо.

- В същото участие каза, че футболният отбор на Перник се казва "Майор". Научи ли му истинското име?


- "Миньор"! Ето, ако бях гадже на Стойчо, тогава щях да знам името на отбора му. Ние сме просто приятели от много време.

- Продължаваш ли да ходиш на психолог?


- Не, защото нямам нужда. Тогава предпочитах да споделя с някого, който разбира от това нещо и няма да излезе никога никъде, вместо да разкажа на приятелка и след това да го чуя от пет места по хиляда начина. И така - отидох 2 пъти.

- Дразниш ли се, че понятието "чалга" се е превърнало в мръсна дума и хората, които слушат този стил, непременно трябва да бъдат вкарвани в определението "прости"?

- Хем се дразня, хем не ми пука. Всеки има правото да си говори каквото иска. В крайна сметка никой не може да затвори на хората устата - нали затова сме демократична страна. И всеки има правото да изказва мнението си. Аз не обръщам внимание на такива негативи. Всеки има право да си мисли каквото иска. Ако не му харесва чалгата, да не я слуша.

- Ти каква музика слушаш?

- Абсолютно всякаква. Любими изпълнители са ми Кристина Агилера, Уитни Хюстън, Пинк, Майкъл Джексън, Роби Уилямс, Енрике Иглесиас и Ерос Рамацоти. Обожавам да слушам Андреа Бочели вечер, когато съм сама вкъщи.

- Гласуваш ли на избори?

- Не. За когото и да гласувам, е едно и също. Не вярвам, че може да стане по-добре и не вярвам, че хората вярват. Затова много млади хора напускат страната ни. Обичат България, но не живеят в нея.

- Но ти не си избягала.

- Така е, защото не съм имала възможността. Не смятам, че някой иска да остане тук. Който има по-добра възможност, директно се изнася. Ние нямаме закон и се надявахме Бойко Борисов да промени нещо. Дано да стане, аз му пожелавам успех.

- Симпатизираш ли му?

- Симпатизирам на него и на президента Георги Първанов, въпреки че знам, че постоянно се карат за нещо.

Източник: в. "Труд"