Попфолкът е единственият успешен музикален бизнес у нас, защото няма друг, каза Емануела в ефира на bTV и призна, че напоследък има отлив от най-масовия жанр. За сегашното състояние на жанра певицата обясни в "Тази Неделя":

"В момента има отлив от попфолка. Песните започнаха да простеят, всичко е някакви кючеци, връщане на онази чалга, която беше през 90-те. В нашата фирма правим малко по-модерни неща и се надявам, че това е музиката, която трябва да се слуша. Ние си носим в кръвта, искаме си някакви ориенталски ритми, но тези кючеци, които се правят в момента не са много добре. Честно казано, на хората им е писнало и нямаше да има този отлив от попфолка, ако на тях им харесваха тези кючеци и простотии, които в момента се слушат".

Емануела сподели, че първите спечелени пари като фолк певица е инвестирала в микрофон, защото държала да има собствен.

"Микрофонът си го купих с първия си хонорар. Исках не нашите да ми купуват, а аз да си купя микрофон, с моите пари. Само че тогава беше много по-лесно с участията, имаше много по-малко изпълнители и аз, като млад изпълнител, имах участия още от самото начало" - разказа тя.

Звездата на Ара Мюзик преди време се разделила с емоционално скъпата си придобивка, за да направи жест към новите таланти в музикалната компания. "Подарих го в офиса на моята продуцентска фирма за младите изпълнители, защото на мен ми беше много трудно тогава" - спомни си тя, цитира lifestyle.bg.